Εκατοντάδες φίδια, σαύρες και χελώνες μαζί με τον τεράστιο όγκο φερτών υλικών από την πλημμυρισμένη Εύβοια που ξεβράστηκε στην παραλία Πλάκα στο Δήλεσι.

Όπως αναφέρει Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας ΖωήςΑΝΙΜΑ , τα δυστυχή φίδια, μαζί και άποδες σαύρες, μόλις κατάφερναν να βγουν ζωντανά στην ακτή δέχονταν ροπαλιές και τσαπιές από κάποιους κατοίκους, που θεωρούσαν ότι έτσι προφυλάσσουν το χωριό από τα υποτιθέμενα επικίνδυνα ζώα.

Στο σημείο έφθασαν μέλη της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας και της ΑΝΙΜΑ και κατάφεραν να εμποδίσουν τους κατοίκους από το να σκοτώσουν τα ζώα που ξεβράστηκαν στην παραλία. Διασώθηκαν πολλά ζώα που θα επιστραφούν άμεσα στον τόπο τους από μέλη της Ερπετολογικής.

Κάποια τραυματισμένα ζώα θα μεταφερθούν αύριο στον σταθμό της ΑΝΙΜΑ, η οποία κάνει έκκληση στους πολίτες στις γύρω περιοχές να μην πειράξουν τα ζώα, καθώς είναι άκακα. Σύμφωνα με την Μαρία Δημάκη από την Ερπετολογική, ανάμεσα στα εκατοντάδες ερπετά που ξεβράστηκαν δεν υπήρχε ούτε μία οχιά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια