Την εκδικητική απόλυση βιολόγου από τα κεντρικά εργαστήρια του ομίλου Βιοϊατρική, στο τμήμα των τεστ κορονοϊού, καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας. Όπως υπογραμμίζει το σωματείο, η απόλυση έρχεται λίγους μήνες αφότου ο εργαζόμενος ανέδειξε τα πολλά κρούσματα που υπήρχαν μεταξύ εργαζομένων του ομίλου, με αποτέλεσμα το σωματείο να κινητοποιηθεί και να εξαναγκαστεί η εταιρεία σε μέτρα προστασίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

Ανακοινώθηκε πρόσφατα η απόλυση εργαζομένου από τα Κεντρικά Εργαστήρια του ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ:

Ο συνάδελφος που απολύθηκε, είναι βιολόγος, εργαζόταν επί τρεισήμισι χρόνια στα κεντρικά εργαστήρια του ομίλου, στο τμήμα που γίνεται η επεξεργασία των δειγμάτων για COVID.

Στο τέλος του προηγούμενου Μάρτη, ο συνάδελφος ανέδειξε το ζήτημα με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων COVID, μεταξύ των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς του.

Το Σωματείο μας κινήθηκε άμεσα, με αναφορές στους αρμόδιους φορείς και με συγκέντρωση στα Κεντρικά Εργαστήρια, στις 7/4/2020, όπου απαιτήσαμε μέτρα προστασίας. Η εταιρεία από την επόμενη μέρα, αναγκάστηκε να πάρει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστεί, μέχρι σήμερα, άλλο κρούσμα COVID, ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Στο τέλος του Ιούλη, η Διοίκηση της εταιρείας, απέλυσε τον εργαζόμενο, που ανέδειξε το ζήτημα.

Ο συνάδελφος που απολύθηκε, με την ανιδιοτελή στάση του, συνέβαλλε καθοριστικά να σταματήσει η διασπορά του COVID στο χώρο εργασίας.

Η απόλυση έγινε σε περίοδο μεγάλης έλλειψης προσωπικού, που γίνεται εντονότερη λόγω των καλοκαιρινών αδειών. Επιπλέον, ο συνάδελφος, έχει υψηλές βαθμολογίες στις αξιολογήσεις, ενώ ακόμα και οι προϊστάμενοι του, είχαν άγνοια για την απόλυση.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η απόλυση έγινε με μοναδικό σκοπό, να σταματήσει κάθε διεκδίκηση, για μέτρα προστασίας στο χώρο δουλειάς.

Καταγγέλλουμε την απόλυση ως εκδικητική. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, για ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας, για αυξήσεις, για μόνιμη-σταθερή δουλειά.

Η απόλυση είναι εκδικητική. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της.

 

Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια