Στις φυλακές Δομοκού μετάγεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας με ειδική επιχείρηση που ξεκίνησε το μεσημέρι με βάση τις διατάξεις του νέου σωφρονιστικού κώδικα που ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή δεν έχουν πλέον δικαίωμα – όπως και όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία- να παραμένουν στις αγροτικές φυλακές.

Η μεταγωγή έγινε με άκρα μυστικότητα και βασίζεται στις φωτογραφικές διατάξεις που εισηγήθηκε και ψηφίστηκαν από τη Βουλή η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Σύμφωνα με καταγγελίες του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα η μεταγωγή κατά την μεταγωγή δεν άφησαν τον Δ. Κουφοντίνα να πάρει ούτε τα στοιχειώδη προσωπικά του είδη και χωρίς να μπορεί να ενημερώσει  ούτε την οικογένεια του.

Όπως τονίζει το Δίκτυο: «Η  φωτογραφική  νομοθετική ρύθμιση που κόπηκε και ράφτηκε πολλές φορές μέχρι να πετύχει  να  επιτελέσει  τον μοναδικό της στόχο, την μετακίνηση του συγκεκριμένου κρατούμενου από τις  αγροτικές   φυλακές   που δικαιωματικά  είχε μεταφερθεί από το 2018  και την  εκδικητική επιδείνωση   των συνθηκών κράτησής του,  επιτεύχθηκε».

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια