Πού είναι το «shut down»; Χιλιάδες επιστήμονες ξέμειναν με τους υπολογιστές ανοιχτούς!

Οι παράλογες αντιδράσεις τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στα social media, καθώς η κριτική στα παραδοσιακά ΜΜΕ δεν κρίνεται απαραίτητη, ανάγκασαν την κυβέρνηση της ΝΔ να διακόψει απότομα τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, που είχαν ξεκινήσει χιλιάδες επιστήμονες, ώστε να λάβουν επίδομα 600 ευρώ.

Με απλά λόγια έκλεισαν το #Σκοιλ_Ελικικου του #μετζη_του_νεουκτη και άφησαν «παγωτό» τους επιστήμονες που είχαν ξεκινήσει τα μαθήματα.

Ως γνωστόν, όμως, η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια και η απότομη κατάργηση των voucher δημιουργεί πρόβλημα στην επιστημονική μας κοινότητα.

Μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί και λοιποί επιστήμονες, που «διψούσαν» για μάθηση και δεν έβλεπαν τα voucher ως «ξεπέτα» για να λάβουν τα 600 ευρώ, όπως σχεδίαζε η κυβέρνηση, βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ σοβαρά προβλήματα.

Κάποιοι «λοιμώχθηκαν», αλλά δεν γνωρίζουμε αν αυτό ισχύει για «όλα τα παιδιά».

Επίσης, πολλοί επιστήμονες έχουν μείνει μέρα – νύχτα με τα windows ανοιχτά, λες και έχουμε χούντα, ενώ υπάρχουν και αυτοί που μόλις είχαν ξεκινήσει την τηλεκατάρτιση και δεν έχουν μάθει να κλείνουν τους υπολογιστές τους. Πού είναι το «shut down»;

Το χειρότερο δε είναι ότι για λίγους αντιδραστικούς Έλληνες, που διαμαρτυρήθηκαν για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, η χώρα μας χάνει την ευκαιρία να επιμορφώσει για μία φορά σωστά τους επιστήμονές της που –μεταξύ μας- δεν σκαμπάζουν…

Τα άρτια προγράμματα των ΚΕΚ βέβαια δεν θα χαθούν. Άλλωστε, μας ζητάνε το #Σκοιλ_Ελικικου του #μετζη_του_νεουκτη από το εξωτερικό. Για μία ακόμη φορά βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας που λέει ο σοφός λαός, αλλά με Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό δεν φοβόμαστε τίποτα. Όλα θα διορθωθούν. Τον Βρούτση μόνο λυπάμαι που θα μείνει χωρίς υπουργείο…

*Η Σαλαμάνδρα στο facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια