Σε καταγγελία για το θέμα προχώρησε η δημοτική σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, Ντίνα Ρέππα.

Η δήλωσή της:

Τεράστια προβλήματα σε όλα τα σχολεία, δεν έχουν ούτε σαπούνι ούτε χαρτί υγείας και η δημοτική αρχή αγρόν αγοράζει!

Απλήρωτοι λογαριασμοί που οδηγούν στο να κόβεται το φυσικό αέριο σε σχολεία μέσα στο καταχείμωνο, απλήρωτοι έμποροι που αρνούνται πια να δώσουν επί πιστώσει στις σχολικές μονάδες, σχολεία χωρίς χαρτί υγείας και σαπούνι, χωρίς τις στοιχειώδεις εργασίες ακόμα και υγιεινής (π.χ. απεντομώσεις, απολυμάνσεις, μυοκτονίες, αντιμετώπιση τρωκτικών), αδυναμία για επισκευές καυστήρων, φωτοτυπικών, Η/Υ κ.λπ.) είναι η σημερινή εικόνα των σχολικών μονάδων στον δήμο τις Αθήνας εξαιτίας της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη!

Οι 14 σχολικές επιτροπές του δήμου δεν έχουν δώσει ακόμα ούτε ένα ευρώ από την 3η και 4η δόση της κρατικής επιχορήγησης στα σχολεία, την οποία έχει πάρει ο δήμος της Αθήνας, ενώ έχουν εξαφανιστεί τα χρήματα της 1ης σχολικής επιτροπής της ΠΕ.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο δήμαρχος Μπακογιάννης απαξίωσε να συναντηθεί με τα εκπαιδευτικά σωματεία, Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ που έκαναν αίτημα συνάντησης για τα μέγιστα αυτά ζητήματα.

Ακόμα και στα ζητήματα των χρημάτων που εξαφανίστηκαν από τον λογαριασμό της 1ης σχολικής επιτροπής υπάρχει πλήρης αδιαφάνεια. Σε επικοινωνία με τον πρόεδρό της για να ενημερωθώ για το συγκεκριμένο ζήτημα, αρνήθηκε να μου απαντήσει, λέγοντας ότι θα ρωτήσει πρώτα τον αντιδήμαρχο για το παιδί, κ. Καλαμπόκα τι πρέπει να μου πει. Αλλά και στη συνεδρίαση της 1ης σχολικής επιτροπής για αλλαγή διαχειριστή μια και ο προηγούμενος (ορισμένος από την παράταξη Μπακογιάννη) ερευνάται από τη δικαιοσύνη για την εξαφάνιση των χρημάτων, αρνήθηκαν να ενημερώσουν για τα ποσά που έχουν χαθεί, στο όνομα ότι έχει αναλάβει η διακιοσύνη.

Την ίδια στιγμή στις σχολικές επιτροπές, μέλη τοποθετημένα από την παράταξη Μπακογιάννη ειρωνεύονται αυτή την κατάσταση ρίχνοντας την ευθύνη στους διευθυντές/ντριες και στους συλλόγους διδασκόντων ότι δεν πρόβλεψαν (!) ενώ προτείνουν στα σχολεία να τηλεφωνούν στους προέδρους των σχολικών επιτροπών να ζητούν 100 ευρώ (!!!).

Κ. Μπακογιάννη, τα σχολεία δεν λειτουργούν με αυτόματο πιλότο! Τα πενιχρά οικονομικά τους εξ’ αιτίας της μειωμένης κατά 70% κρατικής επιχορήγησης σε συνδυασμό με την παρακράτηση του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές ως «κουμπαρά», τα έκαναν να «στενάζουν» οικονομικά. Εσείς τα αποτελειώσατε!

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα έχουμε δημοσιεύσει πλήθος ανακοινώσεων για το θέμα, θέσαμε το ζήτημα στο Δημοτικό συμβούλιο, παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση της 1ης Σχολικής Επιτροπής μετά τις μηνύσεις. Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη κωφεύει και αδιαφορεί. Αποκαλύπτεται σε ένα ακόμα θέμα θεόγυμνη! Αλλά όπως λέει κι ο λαός μας, «με φρου-φρου κι αρώματα, δουλειά δε γίνεται». Μόνο λόγια και επικοινωνιακές συναντήσεις με στρατηγικούς επενδυτές, ενώ για ότι στενάζει η πόλη, για τις λαϊκές γειτονιές και τα σχολεία τους, μηδέν εις το πηλίκο!

Απαιτούμε να αποδοθούν ΤΩΡΑ όλα τα χρήματα στα σχολεία με βάση τον αλγόριθμο απόδοσης, χωρίς να παρακρατήσουν κανένα ποσό οι σχολικές επιτροπές. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην απόδοση των χρημάτων βαρύνει αποκλειστικά τη δημοτική αρχή.  

Θα επανέλθουμε αναλυτικά

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια