Τις 15 πρώτες μέρες του Απριλίου καταγράφηκαν πάνω από 6.7000 θάνατοι στην περιφέρεια Γκουάγιας και την πρωτεύουσά της Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ, την ώρα που συνήθως καταγράφονταν περίπου 1.000 θάνατοι σε ένα δεκαπενθήμερο.

Οι αρχές τόνισαν ότι δεν μπορούν να προσδιορίσουν τις αιτίες θανάτου όλων των νεκρών αλλά ανάμεσά τους είναι θύματα του νέου κορονοϊού, ύποπτα κρούσματα μόλυνσης καθώς και θάνατοι που οφείλονταν σε άλλα αίτια, όπως χρόνιες παθήσεις. Δεν έδωσαν όμως πιο συγκεκριμένους αριθμούς ή ποσοστά.

Στη Γκουάγιας εντοπίζεται σχεδόν το 70% των 8.200 και πλέον επισήμως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στο Εκουαδόρ, με τον επίσημο απολογισμό των κεντρών να είναι στους 403 νεκρούς.

Από το σύνολο αυτό, τα 4.353 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στη Γκουαγιακίλ, επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα και μια από τις πόλεις που έχουν υποστεί τα πιο βαριά πλήγματα σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.

Ελλείψει ιατρικής φροντίδας στα νοσοκομεία, που έχουν ξεχειλίσει από ασθενείς και πτώματα, πολλοί πεθαίνουν όχι μόνο από την COVID-19, αλλά και από ιάσιμες ασθένειες σε αυτή την πόλη των 2,7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στην πολυπληθέστερη αυτή πόλη του Εκουαδόρ, οι νεκροί ήταν τόσοι πολλοί τις προηγούμενες ημέρες που οι κάτοικοί της δεν μπορούσαν να τους θάψουν, ενώ τα φέρετρα και τα πτώματα τυλιγμένα σε πλαστικό αφήνονταν στους δρόμους λόγω της μη δυνατότητας άμεσης αποτέφρωσης ή ταφής.

Γι’ αυτό τον λόγο, περίπου 1.400 πτώματα παραλήφθηκαν από τα σπίτια τους και από νοσοκομεία από την ειδική μεικτή ομάδα της αστυνομίας και του στρατού που ανέπτυξε η κυβέρνηση, προκειμένου να γίνει η ταφή τους.

Σύμφωνα με τις αρχές , απομένουν περίπου 700 νεκροί που δεν έχουν ταφεί ακόμη.

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X