Σε διευκρινιστική ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook προχώρησε το ΕΚΠΑ για τον Κ. Καλέμη που επιτέθηκε με ρατσιστική φρασεολογία στον Γιάννη Αντετοκούνμπο χτες. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ενημερώνει ότι ο Κ. Καλέμης δεν είναι μέλος ΔΕΠ του ΕΚΠΑ, δεν είναι δηλαδή καθηγητής του ιδρύματος όπως λανθασμένα μεταδόθηκε από τα Μέσα.

Ο Κωνσταντίνος Καλέμης πριν παυθεί από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ήταν Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας.

Διευκρινιστικά, ενημερώνουμε ότι ο κ. Κ. Καλέμης δεν είναι μέλος ΔΕΠ του ΕΚΠΑ, όπως εσφαλμένα φέρεται σε δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση.

Gepostet von Πανεπιστήμιο Αθηνών – University of Athens am Freitag, 24. Juli 2020

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια