Η ανακοίνωση πως βρέθηκε στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ο τάφος του Αριστοτέλη έχει δημιουργήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιλαμβάνεται πως οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και δεν θέλει να την πατήσει όπως ο Αντώνης Σαμαράς με την Αμφίπολη. Έδωσε λοιπόν εντολή να δημιουργηθεί άμεσα μία επικοινωνιακή ομάδα, που θα αναλάβει τη διαχείριση του θέματος, αλλά και την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή του.

Ο Πρωθυπουργός, σε συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, επιλέγουν τους «εκλεκτούς» που θα απαρτίσουν αυτή την ομάδα δράσης, επικεφαλής της οποίας θα είναι η Καίτη Γαρμπή.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια έχει βαθιά γνώση της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη, τον οποίο και ύμνησε το 1993 με το τραγούδι «Ελλάδα χώρα του Φωτός», με το οποίο συμμετείχε στη Eurovision.

Ο στίχος «τη μια μας παίζουν ροκ, την άλλη τσιφτετέλι, παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη» ακόμα αντιλαλεί, άλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον Διονύση Σχοινά, η Καίτη Γαρμπή θα έχει στο πλευρό της την αρχαιολόγο, Λάρα Κροφτ και τον κορυφαίο σύγχρονο μελετητή του Αριστοτέλη, Νίκο Καρανίκα.

Στις πρώτες της δηλώσεις η τραγουδίστρια έσπευσε να διαψεύσει αβάσιμες πληροφορίες που διέρρευσε η Άννα Παναγιωταρέα, η οποία ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση βάζει τον τάφο του Αριστοτέλη στο υπερταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.