Η ανακοίνωση πως βρέθηκε στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ο τάφος του Αριστοτέλη έχει δημιουργήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιλαμβάνεται πως οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και δεν θέλει να την πατήσει όπως ο Αντώνης Σαμαράς με την Αμφίπολη. Έδωσε λοιπόν εντολή να δημιουργηθεί άμεσα μία επικοινωνιακή ομάδα, που θα αναλάβει τη διαχείριση του θέματος, αλλά και την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή του.

Ο Πρωθυπουργός, σε συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, επιλέγουν τους «εκλεκτούς» που θα απαρτίσουν αυτή την ομάδα δράσης, επικεφαλής της οποίας θα είναι η Καίτη Γαρμπή.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια έχει βαθιά γνώση της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη, τον οποίο και ύμνησε το 1993 με το τραγούδι «Ελλάδα χώρα του Φωτός», με το οποίο συμμετείχε στη Eurovision.

Ο στίχος «τη μια μας παίζουν ροκ, την άλλη τσιφτετέλι, παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη» ακόμα αντιλαλεί, άλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον Διονύση Σχοινά, η Καίτη Γαρμπή θα έχει στο πλευρό της την αρχαιολόγο, Λάρα Κροφτ και τον κορυφαίο σύγχρονο μελετητή του Αριστοτέλη, Νίκο Καρανίκα.

Στις πρώτες της δηλώσεις η τραγουδίστρια έσπευσε να διαψεύσει αβάσιμες πληροφορίες που διέρρευσε η Άννα Παναγιωταρέα, η οποία ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση βάζει τον τάφο του Αριστοτέλη στο υπερταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X