Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Γ. Χότζογλου έκανε λόγο για μειώσεις μισθών που αγγίζουν το 50-60% σε όσους έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά

Για έκρηξη της εργοδοτικής παραβατικότητας «που ούτε τον καιρό των μνημονίων δεν είχαμε βιώσει» έκανε λόγο μιλώντας στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Ο κ. Χότζογλου στον Απόστολο Λυκεσά εξήγησε ότι ουσιαστικά αντικείμενο δηλαδή πελάτες – τουρίστες δεν υπάρχουν και όλες οι προσδοκίες και οι ωραιοποιημένες εικόνες που δημιουργήθηκαν έχουν διαψευστεί παταγωδώς.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, είπε, δηλαδή μειώσεις μισθών που αγγίζουν το 50-60% σε όσους έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά είτε στην εστίαση είτε στον τουρισμό καθώς οι εργοδότες δεν εφαρμόζουν την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας για τα ξενοδοχεία, που έχει παραταθεί μέχρι τις 31/8.

Ένας εργαζόμενος που πέρυσι έπαιρνε 1.100 ευρώ μισθό φέτος πέφτει στα 650 ευρώ μεικτά.

Έχουμε ήδη 225.000 θέσεις εργασίας και συνεχίζουμε, εξήγησε ο κ. Χότζογλου που τόνισε ότι οι προβλέψεις τους ότι οι μισοί εργαζόμενοι στον κλάδο τους που συνολικά απασχολεί περίπου 600.000 άτομα τελικά και δυστυχώς επαληθεύονται.

*Από την Αυγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X