Μετά από 8 μήνες πανδημίας, η κυβέρνηση παίρνει επιτέλους όπως φαίνεται την απόφαση να βάλει πλαφόν στις τιμές των τεστ για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα ως ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ PCR ορίζονται τα 40 ευρώ, ενώ ως ανώτατη τιμή για το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, τα γνωστά rapid test ορίζονται τα 10 ευρώ.

«Μέλημα μας ήταν και παραμένει η κοινωνική συνοχή και η ομαλή λειτουργία της αγοράς, που όμως τώρα βρίσκεται σε αναστολή. Γνωρίζοντας ότι για λόγους πρόληψης γίνεται τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, προχωράμε στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσης, με σχετική τροπολογία» ανέφερε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Η σχετική πρωτοβουλία θα περιλαμβάνεται σε τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και μόλις ψηφιστεί θα ακολουθήσει υπουργική απόφαση και εφαρμογή των ανώτατων τελικών τιμών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια