Επτά κιλά σκουπιδιών είχε στο στομάχι του ένα άγριο ελάφι που βρέθηκε νεκρό σε εθνικό πάρκο στη βόρεια Ταϊλάνδη.

Ανδρικά εσώρουχα, πλαστικές σακούλες, φακελάκια στιγμιαίου καφέ και κομμάτια από πλαστικό σχοινί ήταν μεταξύ των πραγμάτων που βρέθηκαν στο στομάχι του αρσενικού ελαφιού. Ένας αξιωματούχος του Εθνικού Πάρκου Khun Sathan δήλωσε στο BBC ότι το ελάφι έτρωγε πλαστικό για «πολύ καιρό» πριν πεθάνει. «Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τα πλαστικά είχαν μπλοκάρει την πεπτική του οδό αλλά θα ξεκινήσουν περαιτέρω έρευνες», συμπλήρωσε.

Στις 25 Νοεμβρίου, ένας αξιωματικός που ήταν σε περιπολία βρήκε το 10χρονο αρσενικό ελάφι στο Εθνικό Πάρκο Khun Sathan στη βόρεια περιοχή Na Noi. Επίσης, στο στομάχι του βρέθηκαν γάντια από καουτσούκ, ζυμαρικά και μια μικρή πετσέτα.


Όπως αναφέρει το BBC, θα τεθεί σε εφαρμογή ένα «σχέδιο τριών φάσεων», το οποίο θα έχει ως στόχο να συγκεντρώσει τους ντόπιους στη συλλογή πλαστικών και άλλων σκουπιδιών στην περιοχή του εθνικού πάρκου. Το σχέδιο θα εξετάσει επίσης τη σύσταση επιτροπής για τη διαχείριση των αποβλήτων και, τελικά, την εκπαίδευση του κοινού για τα απορρίμματα.

Η περιβαλλοντική ομάδα Greenpeace από τη μεριά της αναφέρει ότι περίπου 75 δισεκατομμύρια κομμάτια από πλαστικές σακούλες πετιούνται κάθε χρόνο στην Ταϊλάνδη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια