Η Έλενα Ακρίτα γράφει στο News247 για τον ψηφιακό αποκλεισμό που υπέστη για 30 ημέρες. Σύμφωνα με το Facebook, ο λόγος που αποκλείστηκε είναι η απάντησή της σε υβριστικό σχόλιο. Όμως τα πράγματα ίσως είναι διαφορετικά.

Όταν σε βρίζει ενας φασίστας στο Facebook είναι απλως Τριτούλα. Όταν απαντάς στον φασίστα, σε φιμώνουν για 30 μέρες.

Όταν με καθυβρίσαν για τη τιμητική σύνταξη του πατέρα μου,  στο Facebook ήταν απλως Τριτούλα. Όταν ο Χρηστος Σταϊκούρας απάντησε με ντοκουμέντα ότι η συνταξη ήταν απολύτως νόμιμη, αυτοί συνέχισαν να λασπολογούν και κανείς δεν τους μπλοκάρισε. Γιατί στο Facebook είναι απλως Τριτούλα.

Όταν για το θέμα αυτό κινήθηκα δικαστικά και οι κατήγοροι μου – μεταξύ των οποίων ο χρυσαυγιτικος Στόχος – μου ζήτησαν γονυπετείς συγγνώμη, στο Facebook ήταν απλώς Τριτούλα.

Όταν εξακολουθούσαν να με συκοφαντούν με το επιχειρημα πως «ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό», στο Facebook ήταν απλώς Τριτούλα.

Όταν δημοσίευσα τις ανεξόφλητες από την μητέρα μου κι εμένα  επιταγές της σύνταξης αποδεικνύοντας ότι στην περίπτωση μας το νόμιμο είναι και ηθικό, χρήστες συνέχισαν να μού επιτίθενται. Γιατί στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν ρατσιστές, ομοφοβικοί και φασίστες με έβριζαν με τους πιο αγοραίους χαρακτηρισμούς, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν χρήστες έβγαζαν φόρα παρτίδα τα προσωπικά δεδομένα εμου και της οικογενειας μου στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν χρήστες κρέμαγαν στα μανταλάκια την προσωπική μου ζωη χωρίς να έχω δώσει αυτό το δικαιωμα, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν χρήστες με αντιμετώπιζαν με απροκάλυπτο ηλικιακό ρατσισμό επειδή έκανα το έγκλημα να γεννηθώ πριν από αυτούς, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν χρήστες (αλλά και πολιτικοί όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης και άλλοι) χλεύαζαν την ψυχική νόσο της κατάθλιψης από την οποία υποφέρω από πολύ νεα, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν με το πρόσχημα της κατάθλιψης ψυχιατρικοποιούσαν τον πολιτικό διάλογο επειδη δεν τους άρεσαν οι απόψεις μου, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν χρήστες με έβριζαν με χαρακτηρισμούς καταγωγίου, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν χρήστες στο μεσεντζερ έστελναν μήνυμα που απειλούσαν την σωματική μου ακεραιότητα τύπου ‘ξέρουμε πού μενεις’, ‘σου στήνουμε καρτερι’, θα σε σαπίσουμε στο ξύλο’, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν χρήστες ξερνούσαν όλη τη ρητορική μίσους πάνω μου, στο Facebook ήταν απλώς Τριτούλα.

Όταν χρήστες για να μού επιτεθούν, παραβίαζαν όλους τους όρους και τους κανόνες του Facebook (έχω φυλάξει όλα τα σχετικά σχόλια) ήταν απλά Τριτούλα.

Καταλαβαίνω πως όταν σε ακολουθούν 250.000 άτομα, είσαι επικίνδυνος.

Καταλαβαίνω πως όταν δεν πας με τα νερά των υπεκομψων και ανέμελων, είσαι επικίνδυνος.

Καταλαβαίνω πως όταν αναδεικνύεις δημοσιογραφικα τα σκάνδαλα τους, είσαι επικίνδυνος.

Καταλαβαίνω πως όταν γραφεις για τις παράνομες αναθέσεις εκατομμυρίων, τον φασισμό και την θρησκοληψία τους, είσαι επικινδυνος.

Καταλαβαίνω πως όταν ξεμπροστιάζεις τους λατρεμένους παιδεραστές αυτής της κυβέρνησης, την αστυνομική βία της κυβέρνησης, την ασυδοσία αυτής της κυβέρνησης, είσαι επικίνδυνος.

Καταλαβαίνω πως όταν ο κόσμος πεθαίνει εκτός ΜΕΘ, αλλά ο Μητσοτάκης δίνει 650.000 διαφήμιση στο Facebook, τότε κάποιοι εδώ μέσα θα του σφουγγαρίσουν μέχρι και τα πόδια.

Λένε ότι με μπαναραν γιατί τα ‘χωσα σε ένα τρολ με φέικ προφίλ και ψεύτικη φωτό. Αντί να αποκλείσουν το φασιστομουτρο (ναι, επιμένω) αποκλείουν εμένα με το πιστοποιημένα γνήσιο προφίλ.

Λοιπόν.

Εδώ και χρόνια, έχω σώσει όλα τα fb υβριστικά, ρατσιστικά, μισογυνικα σχόλια στο άτομο μου. Σχόλια στο μεσεντζερ, σχόλια στον τοίχο μου, σχόλια σε τοίχους άλλων χρηστών. Σχόλια χυδαία, σχόλια με ψόφους και κατάρες, σχόλια με απειλές για τη ζωή μου, σχόλια που με έχουν κάνει να κλάψω, σχόλια που με έχουν κάνει να θυμώσω, σχόλια που με έχουν κάνει να φοβηθώ. Όλα αποθηκευμένα τα έχω.

Βρε κουτούτσικα, τη δολοφονία του δικού μου χαρακτήρα, αφού δεν την πετύχατε τόσα χρόνια, τζάμπα προσπαθείτε ακόμα.

Και κάτι τελευταίο γιατί μην κοροϊδευόμαστε πως με φίμωσαν λόγω αυτού του αλητοτρολ. Η τελευταία μου ανάρτηση ήταν η δημοσιοποίηση της είδησης πως η Σοφία Νικολάου έδωσε νεα απευθειας ανάθεση 144.000 ευρώ σε εταιρία φάντασμα. Ψάξτε την είδηση καλοί συνάδελφοι, κάτι δεν πάει καθόλου καλά εδώ.

 

Δεν ξέρω ποια θα είναι τα επόμενα βήματα μου, είναι νωρίς ακόμα. Κατ’ αρχάς θα ψάξω τι σόι είναι αυτή η Teleperformance Greece κι αν όντως ελέγχει μόνο τις διαφημίσεις, όπως ισχυρίζεται.

Αυτό που ξέρω είναι πως δεν μπορείς φιμώσεις ένα άτομο που γράφει σε ιστοσελίδα ή έντυπο.

Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να φιμώσεις ένα άτομο που έχει τόσους φίλους.

Φίλους που γνώρισα εδώ όταν πρωτομπήκα πριν 13 χρόνια, φίλους που μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες αξίες, το ίδιο χιούμορ, τις ίδιες ευαισθησίες. Και κυρίως το ίδιο αίσθημα δικαίου.

Είμαι ευγνώμων βαθύτατα, σάς ευχαριστώ για την στήριξη και την αγάπη από χτες το βράδυ, σάς ευχαριστώ για την στήριξη και την αγάπη όλα αυτά τα χρόνια που πορευόμαστε χέρι χέρι.

Είμαστε μαζί κι είμαστε πολλοί. Τον φόβο μας να έχουν. Γιατί ο ποιητής τα λέει καλύτερα από εμας.

«Μάς φοβοῦνται, ἀγάπη μου,

καὶ ὅταν μᾶς σκοτώνουν

νεκροὺς μᾶς φοβοῦνται πιὸ πολύ.»

Υ.Γ. Μια γυναίκα που αγαπώ, εκτιμώ και σέβομαι η Ευγενία Λουπάκη μπαναρίστηκε κι αυτή για 30 μέρες, επειδή στήριξε εμένα και δημοσιοποίησε το δικό μου μπαν. Δεν πειράζει, οι δυο μας καλά θα περάσουμε – πού ξέρεις μπορεί επιτέλους να με μάθει και μαγείρεμα.

Τα σέβη μου Ευγενία!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια