Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, Νίκος Ματαράγκας και Γιώργος Καλαϊτζίδης, με τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές τον μήνα. Τα δύο μέλη της συλλογικότητας βρίσκονται αντιμέτωπα με βαρύτατες κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, βάσει όμως εντελώς αντιφατικών και αμφιλεγόμενων καταθέσεων.

Για «πρώτη νίκη» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο «Ρουβίκωνας»

Πρώτη νίκη για τους συντρόφους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαραγκα! Η σκευωρία θα πεσει οριστικά στο δικαστήριο, αν και εφόσον γίνει αυτό και δεν τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Gepostet von Ρουβίκωνας – Ούτε Βήμα Πίσω am Freitag, 26. Juni 2020

Δύο αντιφατικές μαρτυρίες ήταν αρκετές ώστε να ασκηθεί δίωξη για δολοφονία εκ προθέσεως σε δύο μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του «Ρουβίκωνα». Το περιστατικό για το οποίο κατηγορούνται οι Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας, αφορά τη δολοφονία του ναρκέμπορου Χαμπίμπι στις 7 Ιουνίου του 2016 στα Εξάρχεια. Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στα ποινικά δικαστήρια

Σύμφωνα με μαρτυρίες που προέκυψαν στη συνέχεια ο «ηθικός αυτουργός» της δολοφονίας είναι ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, αφού έχει τοποθετηθεί δημόσια κατά του εμπορίου ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και ειδικότερα κατά του ίδιου του Χαμπίμπι μετά από επίθεση με μαχαίρι που είχαν δεχτεί παρέα αναρχικών, μεταξύ των οποίων και ο Γ. Καλαϊτζίδης από το θύμα και άλλους.

Μάλιστα σε μία εκ των καταθέσεων ο Γ. Καλαϊτζίδης, παρουσιάζεται ζωσμένος με σφαίρες και κρατώντας ένα αυτόματο όπλο να εξέρχεται από τον κοινωνικό χώρο Κ*ΒΟΞ. Παρόλα αυτά, από τη θέση που δήλωσε ότι βρισκόταν ο μάρτυρας, είναι αδύνατον να είχε οπτική επαφή με το Κ*ΒΟΞ.

Οι καταθέσεις που αφορούν τον Ματαράγκα, ο οποίος κατηγορείται για φυσική αυτουργία, προέρχονται από μία γυναίκα από το στενό περιβάλλον του Χαμπίμπι, η οποία φέρεται να κατέθεσε πως ένας άνδρας με το όνομα «Ανουρ» υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας και δίπλα στον Χαμπίμπι εκείνη την ημέρα. Σύμφωνα με όσα «της είπε», αναγνώρισε τον Ματαράγκα ως συνοδηγό στη μηχανή που επέβαιναν οι δράστες, όταν όμως η ΕΛΑΣ εντόπισε τον φερόμενο ως αυτόπτη μάρτυρα, ο ίδιος αρνήθηκε τους παραπάνω ισχυρισμούς και δεν αναγνώρισε το μέλος του Ρουβίκωνα.

Οι καταθέσεις προέρχονται κυρίως από το στενό περιβάλλον του Χαμπίμπι και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμα και εκδικητικές, εφόσον ο «Ρουβίκωνας», έχει εμπλακεί ενεργά στην δράση κατά του ναρκεμπορίου στα Εξάρχεια, με δημόσιες εκδηλώσεις,σεις, τοποθετήσεις και κείμενα. Παράλληλα ο Χαμπίμπι αναφέρεται ως ένας ιδιαίτερα ευέξαπτος και νευρικός άνθρωπος ο οποίος είχε πολλούς εχθρούς.

Παράλληλα ο «Ρουβίκωνας», κάνει λόγο για κρατική σκευωρία εναντίον του, ενώ τα μέλη που δικάζονται αρνούνται όλες τις κατηγορίες που τους προσάπτουν.

Thepressproject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια