Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 28χρονος που είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε 18 νεαρές γυναίκες στα Ιωάννινα.

Ο 28χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών ωστόσο την Παρασκευή αφέθηκε ελεύθερος.

Ο τότε 25χρονος εντόπιζε τα θύματά του στους δρόμους των Ιωαννίνων όπου περπατούσαν βραδινές ώρες, τις ακολουθούσε μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών τους και εκεί εξαπέλυε τις επιθέσεις του προσπαθώντας να ασελγήσει πάνω τους.

Σχεδόν όλα τα θύματα ήταν φοιτήτριες τις οποίες είχε εντοπίσει σε φοιτητικά στέκια όπου διασκέδαζαν. Συγκεκριμένα περίμενε και όταν τις έβλεπε να φεύγουν μόνες από τα μπαρ τις ακολουθούσε και ασελγούσε σε βάρος τους.

Ένα από τα θύματα ήταν μία ανήλικη μαθήτρια, ενώ μία γυναίκα κατήγγειλε ότι αποπειράθηκε να την βιάσει.

Μετά από πολλές καταγγελίες, συνελήφθη από την Ασφάλεια και την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων στις 9 Οκτωβρίου του 2017 και αναγνωρίστηκε άμεσα από 14 κοπέλες, ενώ άλλες τέσσερις κατέθεσαν σε βάρος του αργότερα.

Στην τότε απολογία του είχε παραδεχθεί τις πράξεις του τόσο στον ανακριτή όσο και στον εισαγγελέα, ενώ όπως είπε, όλα γίνονταν υπό την επήρεια αλκοόλ…

Η δίκη έγινε στην Πρέβεζα και ο ίδιος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε. Ωστόσο τρία χρόνια μετά τη σύλληψή του, το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικά και έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα.

*Με πληροφορίες από τη lifo

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση δέχθηκε η εισαγγελέας της δίκης Τοπαλούδη

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια