Απολογήθηκε σήμερα (Δευτέρα) ο 55χρονος Μυτιληνιός που αργά το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, στην ευρύτερη αγροτική περιοχή της Μόριας, εναντίον τεσσάρων αιτούντων άσυλο, τραυματίζοντας στην πλάτη και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος τους δυο από αυτούς.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 55χρονος -που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων- αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να εμφανίζεται 3 φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η προσέλευσή του στα κτήματά του.

Απολογούμενος, φέρεται να δήλωσε πως του είχαν κλέψει κι άλλες φορές ζώα. Την περασμένη Τετάρτη, τα ίδια άτομα επιχείρησαν να το ξανακάνουν, με αποτέλεσμα αυτός να σηκώσει το όπλο και να πυροβολήσει, προκειμένου -όπως είπε- να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του. Όπως υποστήριξε, δεν είχε πρόθεση να προβεί σε ανθρωποκτονία.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του σημείωσε πως για την απελευθέρωση του πελάτη του έπαιξε ρόλο ο πρότερος έντιμος βίος του, ο χαρακτήρας του και το λευκό ποινικό του μητρώο. Ο 55χρονος αναμένεται να παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια