Παραδέχτηκαν το λάθος τους και ζήτησαν συγγνώμη τα Ellinika Hoaxes για τον χαρακτηρισμό ως fake news της κατάργησης καλλιτεχνικών μαθημάτων από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο «ανεξάρτητος οργανισμός διασταύρωσης ειδήσεων» που πληρώνεται από το Facebook για να βρίσκει και να μπλοκάρει τα  fake news, ήταν αυτός που τελικά διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις. Ο υπερβολικός ζήλος καμιά φορά να διαψεύσεις ακόμη και την αλήθεια μπόρει να οδηγήσει σε τέτοια φαινόμενα.

Με μια ανάρτησή τους οι διαχειριστές των Ellinika Hoaxes, ανακοίνωσαν ότι διόρθωσαν το αρχικό τους δημοσίευμα που έβαζε στο στόχαστρο μέσα ενημέρωσης, που είχαν αναφερθεί στο θέμα με άρθρα τους.

Όπως αναφέρει το Ellinika Hoaxes σε διόρθωσή του:

«Μετά από ορθές επισημάνσεις αρκετών χρηστών, προχωράμε σε ενημέρωση/διόρθωση του άρθρου μας για την «κατάργηση των Καλλιτεχνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Στην προσπάθειά μας να ελέγξουμε μια ψευδή είδηση περί κατάργησης των Καλλιτεχνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσιο/Λύκειο), υποπέσαμε στο λάθος να μην αναφέρουμε ότι με το νέο νόμο καταργήθηκαν τα Καλλιτεχνικά στην α’ και γ’ λυκείου.

Ζητούμε συγγνώμη.

Θα προσπαθήσουμε, και με τη δική σας βοήθεια, να αποφύγουμε ανάλογα λάθη στο μέλλον».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια