Πρωτοφανείς καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, που ακουμπούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη Θεσσαλονίκη εμβολιάστηκαν εκτός σειράς γαλάζια στελέχη, πετώντας έξω παιδιά με αναπηρία και ηλικιωμένους ενηλίκους. Και μάλιστα κεντρικό ρόλο στην διαχείριση των εμβολίων παίζει η Βίκυ Νάκου, που φέρεται ως ο άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο εμβολιασμών / Η χυδαιότητα της ΝΔ έχει ξεπεράσει πλέον και την πιο νοσηρή φαντασία

Συγκεκριμένα στις αρχές Φεβρουαρίου το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε τους γονείς των παιδιών με αναπηρία που φιλοξενούνται του Ιδρύματος «Άγιος Δημήτριος» ότι ακυρώνεται η πρώτη δόση εμβολιασμών που είχαν προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου. Αντίστοιχη περίπτωση συνέβη και στο Παράρτημα «ο Άγιος Παντελεήμονας» (πρώην θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων).

Την ίδια μέρα, στις 16 Φεβρουαρίου, εμβολιάστηκαν εκτός σειράς 24 άτομα που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με τα ιδρύματα.

Όπως αποκαλύφθηκε τα 24 άτομα που εμβολιάστηκαν ήταν στην πλειονότητά τους περίπου 40 ετών. Εμβολιάστηκαν δε επιφανή γαλάζια στελέχη αλλά και οι οικογένειές τους.

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, σε δήλωσή της ανέφερε πως «οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες» και κάλεσε «την αρμόδια υφυπουργό να αποπέμψει την κυρία Νάκου και την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα έστω και καθυστερημένα ώστε να προστατευθούν παιδιά, ωφελούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές. Είναι ντροπή να επιχειρούν μικροπολιτική και επικοινωνιακή εκμετάλλευση στις πλάτες ευάλωτων».

Τα έγγραφα της ακύρωσης του εμβολιασμού

Όπως φαίνεται από τα έγγραφα που εξασφάλισε το avgi.gr, η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε έγγραφο που στους γονείς του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ειδοποίηση για την πραγματοποίηση εμβολιασμών.

Στις 9 Φεβρουαρίου εστάλη δεύτερη επιστολή αναφορικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων που θα πραγματοποιούσαν τον εμβολιασμό.

Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε πως δεν θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός την ημέρα που είχε ανακοινωθεί. Δεν έγινε γνωστό πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί.

Εισαγγελική παρέμβαση

Για το θέμα του ρουσφετολογικού εμβολιασμού των γαλάζιων στελέχων υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο διευθύνων την Εισαγγελία έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για να διακριβωθεί, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ποιοι είναι οι γαλάζιοι που εμβολιάστηκαν

Ανάμεσά τους εμβολιάστηκαν και κορυφαία στελέχη της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, αλλά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή. Η μεν Ακριτίδου έχει κόρη που εργάζεται ως γιατρός στο ένα από τα ιδρύματα. Ο δε Δρόσος Τσαβλής, πνευμονολόγος στο επάγγελμα, φέρεται να έβαλε να εμβολιαστούν μέλη της οικογένειάς του.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε τις παραιτήσεις τους. Η μεν Ακριτίδου αποπέμφθηκε από τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα (η ίδια αρνήθηκε να παραιτηθεί). Ο δε Δρόσος Τσαβλής οφείλει να καταθέσει στην παραίτησή του στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βίκυ Νάκου: Ο άνθρωπος του Μητσοτάκη

Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η Βίκυ Νάκου, που εμφανίζεται ως ο άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με το τεράστιο σκάνδαλο στη Θεσσαλονίκη προσπάθησε να πετάξει το μπαλάκι στον ΕΟΔΥ. Μιλώντας στο Mega είπε: «Τα εμβόλια έμειναν αδιάθετα και σε μία ώρα έληγε ο χρόνος που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Ο ΕΟΔΥ έχει το πρόσταγμα […] Όταν ο ΕΟΔΥ έκανε την κίνηση να ζητήσει μέσα σε μιάμιση ώρα να βρεθούν άνθρωποι ώστε να μην πεταχτούν τα εμβόλια, εγώ έφυγα από το κέντρο».

]

Η Βίκυ Νάκου ορίστηκε το 2016 αναπληρώτρια γραμματέας Σχέσεων, Κόμματος και Κοινωνίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ίδια εποχή μπήκε στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκε στο επίκεντρο καταγγελιών, καθώς φαίνεται πως έχει προσλάβει ιδιωτική διαφημιστική εταιρία για τις ανάγκες προβολής του έργου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, στις 26 Νοεμβρίου είχε αναφέρει για Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: «Προχθές ακούσαμε για 60 κρούσματα σε αυτό το κέντρο, και το δελτίο Τύπου απάντηση του Κέντρου ήρθε μέσω ιδιωτικής, διαφημιστικής, εταιρίας! Γι’ αυτό ξέφυγαν οι δαπάνες και δεν έχει καν μπει στον κόπο να απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός; Για να μπορεί να πληρώνει διαφημιστική εταιρεία η διοίκηση του Κέντρου, για να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα ρίχνοντας την ευθύνη για τα κρούσματα στην κοινωνική ζωή των εργαζομένων;».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια