Ένας Άγιος Βασίλης επισκέπτεται την Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 και τα παιδιά τρελαίνονται από τη χαρά τους, γιατί για τα παιδιά η χαρά κρύβεται στα πιο απλά πράγματα.

 

Το κείμενο της κατάληψης

Χθες το απόγευμα ήρθε στην κατάληψη στέγασης προσφύγων και μεταναστών ο Baba Noel. Δεν ήρθε από την Καισαρεία αλλά από τα οδοφράγματα της Χιλής, από τις απεργίες της Γαλλίας, από τις διαδηλώσεις για ζωή και ελευθερία στο Ιράν, από τους καπνούς του Λιβάνου, από τις εξεγερμένες κοινότητες της Τσιάπας και της Ροζάβα.

Ταξίδεψε σε κάθε γωνιά που οι άνθρωποι αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση για να φτάσει στο σπίτι μας. Δεν είναι χριστιανός, ούτε μουσουλμάνος. Απεχθάνεται το φασισμό, το ρατσισμό, το σεξισμό και την ομοφοβία, κάθε συνθήκη που διαχωρίζει, ταξινομεί και αξιολογεί τις ζωές μας. Δεν αναγνωρίζει σύνορα και εθνικότητες. Αναγνωρίζει μόνο παιδικά χαμόγελα και βλέμματα ανυπακοής.

Κουβάλησε ένα σάκο με δώρα, πλεγμένο όχι από τα υλικά της εμπορευματοποίησης, του καταναλωτισμού και της φιλανθρωπίας αλλά από τα υλικά της συνύπαρξης και της αγάπης των από κάτω. Μοίρασε τα δώρα του και ξαναγίναμε για λίγο όλοι/ες παιδιά. Τον αποχαιρετίσαμε φωνάζοντας μαζί του No pasaran. Η κοινότητα αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης που φτιάξαμε πριν 4 χρόνια είναι ο κόσμος που φέρουμε και δε θα αφήσουμε κανέναν να μας το καταστρέψει.

 

*Φωτογραφίες από τη σελίδα της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια