Σε μια πράξη αντίστασης ενάντια στην απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο και του τριήμερου εκδηλώσεων προς τιμήν της εξέγερσης προχώρησαν χτες το μεσημέρι, μπαίνοντας στον χώρο του πανεπιστημίου, 50 άτομα από ανοιχτές συνελεύσεις αγώνα, συλλογικότητες φοιτητικά σχήματα και στέκια. Στη συνέχεια ανήρτησαν πανώ με την επιγραφη “δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία” και ξεκίνησαν μικροφωνική, δημοσίευση και μοίρασμα κειμένου-πολιτικής τοποθέτησης.

Όπως εξηγούν ο λόγος που μπήκαν χτες ήταν γιατί γνωρίζαμε “πως από σήμερα η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη.” Διευκρινίζουν πάντως ότι σε αντίθεση με ό,τι μεταδόθηκε από την ΕΡΤ δεν έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, τονίζοντας ότι ο χώρος είναι “ανοιχτός με εργαζόμενους /ες και δεν έχει παρεμποδιστεί καμιά λειτουργία του ιδρύματος.”

Για σήμερα το πρωί έχουν αποφασίσει την πραγματοποίησει μικροφωνικής στις 8 κι εκ νέου συνέλευση στις 5.

Το κείμενο της πρωτοβουλίας

Σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι μπήκαμε στο πολυτεχνείο 50 σύντροφοι και συντρόφισσες από ανοιχτές συνελεύσεις αγώνα, συλλογικότητες φοιτητικά σχήματα και στέκια.

Αναρτήσαμε πανώ με την επιγραφη “δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία” στην συνέχεια ξεκινήσαμε μικροφωνική, δημοσίευση και μοίρασμα κειμένου-πολιτικής τοποθέτησης. Συνοπτικά ο λογος της δράσης μας έχει στόχο ένα ανοιχτό πολυτεχνειο όπου θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης. Ο λόγος που μπήκαμε σήμερα ήταν γιατί γνωρίζαμε πως από αύριο η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη.

Η δράση μας λοιπόν αποτελεί πράξη αντιστασης προς την απαγόρευση του τριημέρου και της πορείας, όπως και μια δράση απέναντι στην κρατική διαχείριση του covid19. Ενάντια στην απαγόρευση κυκλοφορίας που αποτελεί κατασταλτική αιχμή και την θανατοπολιτική του κράτους απέναντι στην κοινωνική βάση. Η σύνδεση του αγώνα μας με την εξέγερση του πολυτεχνειου και τον αντιδικτατορικό αγώνα αναλύεται διεξοδικά στην ανακοινωσή μας:

https://athens.indymedia.org/post/1608392/

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε μέχρι τις 7μ.μ. καθόλη την διάρκεια οι πύλες της Τοσίτσα και της Στουρνάρη ήταν ανοιχτές και κόσμος μπαινόβγαινε άνετα σε σημείο που ειμασταν τουλάχιστον 120 άτομα. Στις 7μ.μ. πραγματοποιήθηκε ανακοινωμένη συνέλευση όπου επικύρωσε την πολιτική στόχευση του εγχειρήματος – ανοιχτό πολυτεχνείο, πραγματοποίηση τριημέρου.

Αποφασίστηκε να γραφτεί ένα κείμενο καλεσματος σε εργαζόμενους/ες μαθητες/τριες, φοιτητές/τριες για κοινή διαδικασία σε σχέση με τα ζητήματα που έχουν αναλυθεί. Αποφασίστηκε μικροφωνική αυριο 8 το πρωί και εκ νέου συνέλευση στις 5μ.μ. Κάποια ώρα μετά το τέλος της συνέλευσης οι μπάτσοι που βρίσκονται περιμετρικά ξεκίνησαν να παρενοχλούν κόσμο που περναγε απ έξω, ντελιβεραδες και αμάξια με αποτελεσμα καποιες εξακρίβωση και κάποιες προσαγωγές. Το κρατικό κανάλι τελείως προβοκατόρικα αναφέρει την παρουσία μας στον χώρο ως κατάληψη προσπαθώντας να κλιμακώσει το ενδεχόμενο καταστολής. Ο χώρος είναι ανοιχτός με εργαζόμενους /ες και δεν έχει παρεμποδιστεί καμιά λειτουργία του ιδρύματος. Αν κάναμε κατάληψη θα το λέγαμε, δεν ντρεπόμαστε. Οι καταλήψεις είναι ένα μέσο αγώνα που υπερασπιζόμαστε.

– Όλοι και όλες στο πολυτεχνείο.

-Να το καταστήσουμε ξανά ένα κέντρο αγώνα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια