Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ προκάλεσε ένα παγκόσμιο κύμα αντιδράσεων κατά του ρατσισμού, με τεράστιες συγκεντρώσεις και αποκαθηλώσεις αγαλμάτων, επαναφέροντας δυναμικά το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων στον δημόσιο διάλογο, σε διεθνές επίπεδο.

Τι συμβαίνει στη χώρα μας; Τι σημαίνει «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» στην Ελλάδα;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσση προσκάλεσε δύο Αφροελληνίδες, την Τζάκυ Αμπουλιμέν και την Ειρήνη Νιαμουάια Οντούλ, να επιμεληθούν και να συντονίσουν μια δική τους συζήτηση, μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα, για το τι σημαίνει anti-blackness στην Ελλάδα και για το πώς βιώνεται ο ρατσισμός από τους ίδιους.

Η Οντούλ και η Αμπουλιμέν προέρχονται από τον χώρο της νομικής εκπροσώπησης και του ακτιβισμού και ανέλαβαν την οργάνωση της συζήτησης που ακολουθεί. Η καθημερινότητα, οι σκέψεις, οι εμπειρίες των Αφροελλήνων σε μια κουβέντα που δεν πρέπει να χάσετε, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Το είδαμε στη LiFO

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X