Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχα τρία μέλη του κινημάτος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, που συμμετείχαν σε καθιστική διαμαρτυρία τον Φεβρουάριο του 2014. Το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκαν είναι η «αντίσταση» κατά τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Omniatv από τη δικαστική αίθουσα, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή ο ένας και 6 μήνες με αναστολή οι δύο άλλοι. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί από το τριμελές πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής σε 1 έτος φυλάκιση με αναστολή.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, που βρέθηκε στην αίθουσα, μεταφέρει το παρακάτω περιστατικό:

«Καλύπτω δικες καμια δεκαετία, τέτοιο πραμα δεν ξαναδα.
Για πρώτη φορά μόλις άκουσα εισαγγελέα να μαλώνει αστυνομικό πως δεν κατέθεσε αρκετα σκληρα εναντια σε αγωνιστές και ετσι εκθέτει τους συναδέλφους του.
Επίσης χαρακτήρισε 3 φορες «εγκλημα» μια καθιστική διαμαρτυρία γυναικών της περιοχής για 3 ωρες.
«Από την αρχη έπρεπε να επέμβουν οι αστυνομικοί» φρόντισε να πληροφορήσει.
Το ξαναγραφω: Μιλάμε για καθιστική διαμαρτυρία, οχι για επίθεση με μπαζουκας.»

Καλύπτω δικες καμια δεκαετία, τέτοιο πραμα δεν ξαναδα.Για πρώτη φορά μόλις άκουσα εισαγγελέα να μαλώνει αστυνομικό πως…

Gepostet von Chris Avramidis am Dienstag, 26. November 2019

*Από το thepressproject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια