Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Δανάη Μπαρτσόκα:
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Βαγγέλη Σταθόπουλο για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση σε μια οργάνωση που δεν ήξερε καν το όνομα της αλλά και για τη ληστεία στο κατάστημα του ΟΠΑΠ στον Χολαργό (την οποία μετέτρεψε σε κλοπή) παρά τις μαρτυρικές καταθέσεις που τον τοποθετούσαν άλλου την συγκεκριμένη ώρα και μέρα.
Θυμίζουμε ότι ο Β. Σταθόπουλος συνελήφθη στις 8 Νοεμβρίου 2019 από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για ληστεία και για ένταξη στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Κρατήθηκε σχεδόν ενάμιση χρόνο με το σκεπτικό ότι στο μέλλον μπορεί να… προκύψουν στοιχεία, αφού αυτά που υπήρχαν ήδη δεν επαρκούσαν, ενώ η ολόκληρη η υπόθεση βασίστηκε σε ένα σαθρό κατηγορητήριο.Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ οι ισχυρισμοί του για το πού ήταν και τι έκανε την ώρα της ληστείας ταυτίζονται με τις καταθέσεις μαρτύρων. Και τα ευρήματα της αστυνομίας όμως ταιριάζουν απολύτως με όσα υποστηρίζει.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι DNA του βρέθηκε μόνο σε μια σακούλα με φάρμακα, γεγονός που επιβεβαιώνει την κατάθεσή του πως η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση είναι η παροχή βοήθειας σε τραυματία. Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες δεν τον τοποθετούν στον τόπο της ληστείας, ενώ άλλοι επιβεβαιώνουν ότι την επίμαχη ώρα βρισκόταν έξω για φαγητό.

Την ίδια ώρα, το υλικό από τις κάμερες που υπάρχει από τον χώρο της ληστείας δείχνει δύο δράστες ο σωματότυπος των οποίων είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν του Βαγγ. Σταθόπουλου που έχει ύψος 1,93 μ., ενώ μάρτυρας ισχυρίζεται ότι οι δράστες ήταν και οι δύο μετρίου αναστήματος. Επίσης, υπάρχει οπτικό υλικό από κάμερες που τον δείχνει να βγαίνει και να μπαίνει στο σπίτι του με πορτοκαλί φωσφοριζέ μπλούζα, περίπου μία ώρα πριν και μετά τη ληστεία, δείχνοντας κουρασμένος αλλά χαλαρός.

«Δεν συμμετείχα σε καμία ληστεία ούτε είμαι μέλος της Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Η εμπλοκή μου ξεκινάει αφενός επειδή έδειξα την αλληλεγγύη μου σε ένα τραυματισμένο άτομο, αφετέρου επειδή εδώ και έναν χρόνο είχε ξεκινήσει ένας πόλεμος από το κράτος σε σχέση με το αναρχικό κίνημα. Μια κατά μέτωπο επίθεση σε καταλήψεις, στέκια και συγκεκριμένους ανθρώπους – βάζουν ακόμη και κάμερες έξω από σπίτια. Όλο αυτό που έγινε με μένα πιστεύω πως ήταν εντολή του υπουργού. Επειδή ήταν νεοσύστατη η κυβέρνηση θεωρώ ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήθελε να δείξει ένα “καλό πρόσωπο” στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είχε δηλώσει μάλιστα ότι έχει μια δεμένη δικογραφία και πως κατάφερε και με έπιασε, πράγμα που τόσο καιρό δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία όλο αυτό ήταν ένα πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη μου. Κάτι ανάμεσα σε εκδικητικότητα και πολιτική σκοπιμότητα» είχε δηλώσει ο Βαγγέλης Σταθόπουλος στο Documento τον περασμένο Νοέμβριο από τις φυλακές Λάρισας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια