Γενναία επέκταση και χρηματοδότηση του προγράμματος «γάλα και φρούτα στα σχολεία», καθώς και στήριξη του αγροτικού εισοδήματος με ευρωπαϊκά κονδύλια, ζητούν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι απαραίτητη η απρόσκοπτη πρόσβαση των παραγωγών σε ρευστότητα, λαμβανομένων υπόψη των σημερινών αλλά και των προβλεπόμενων επιπέδων ζήτησης των παραγόμενων προϊόντων, είτε πρόκειται για αμνοερίφια, είτε για γαλακτοκομικά, είτε για φρούτα, λαχανικά και ελαιόλαδο», και προσθέτουν ότι «εξίσου επιβαρυντικοί παράγοντες αποτελούν η δυσκολία μετακίνησης εργατών από τρίτες χώρες ώστε να μαζευτεί η σοδειά, καθώς και η δυσκολία στην τροφοδοσία εφοδίων αναγκαίων για την αγροτική παραγωγή».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτούν μεταξύ άλλων τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αν προτίθεται να αιτηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόσο «την ενεργοποίηση και βέλτιστη αξιοποίηση των εργαλείων της αγοράς που προβλέπονται στον κοινοτικό κανονισμό» όσο και «τις εξαιρέσεις στο κανονιστικό πλαίσιο της ΚΑΠ για την παροχή ευελιξίας στη διαχείριση των ενισχύσεων των δύο πυλώνων».

Επίσης ζητούν να δοθεί η δυνατότητα μέσω της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης να προσφέρονται τα παραγόμενα προϊόντα, όπως φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, κρέας, γαλακτοκομικά και αβγά, σε πληττόμενες κατηγορίες συμπολιτών, όπως άνεργους και δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια