Η διαρροή από 150.000 βαρελιών πετρελαίου σε ποτάμι στο Νόριλσκ της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα, απειλεί την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Την περασμένη Τρίτη, ο κυβερνήτης της περιοχής ανακοίνωσε ότι η διαρροή έχει επεκταθεί σε λίμνη δίπλα στον Αρκτικό Ωκεανό, απειλώντας τη βιοποικιλότητα της περιοχής.

Το ατύχημα προήλθε από έκρηξη που σημειώθηκε λόγω της αλλαγής θερμοκρασίας, με τις οικολογικές οργανώσεις να το συγκρίνουν με το αντίστοιχο του τάνκερ της Exxon το 1989 στην Αλάσκα.

Η διαρροή 150.000 βαρελιών πετρελαίου στη λίμνη κοντά στο Νόριλσκ, απειλεί τη ζωή εκεί, με τις αρχές να προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της κηλίδας, προτού αυτή φτάσει στον Αρκτικό Ωκεανό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ οι επιστήμονες κατέταξαν το εν λόγω ατύχημα ως ένα από τα μεγαλύτερα στην σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας.

«Μιλάμε για νεκρά ψάρια, μολυσμένα νερά και δηλητηριασμένα ζώα», τονίζει ο Σεργκέι Βέρχοβετς, μέλος της WWF Ρωσίας.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του επικεφαλής λειτουργίας της μονάδας που είχε υπό τον έλεγχό της το τάνκερ. Η εν λόγω μονάδα παράγει ηλεκτρικό σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια εντός του Αρκτικού Κύκλου, τα ορυχεία του Νόριλσκ.

Όπως επισημαίνουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, τα εργοστάσια αυτά ευθύνονται για τη μόλυνση του αρκτικού περιβάλλοντος. Η καύση διοξειδίου του θείου, που προκαλεί φαινόμενα όπως η όξινη βροχή, αποτελεί μία από τις αιτίες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια