Από την εισβολή στο σπίτι του Δημήτρη Ινδαρέ, μέχρι τον νεοπροσληφθέντα μπάτσο που σημάδευε ευθεία κόσμο μέσα στην ΑΣΟΕΕ, από το ξύλο στη Λέσβο και τη Χίο, μέχρι την εκστρατεία στα σύνορα του Έβρου για την καταστολή των προσφύγων και από τις αγριότητες στην Πανόρμου μέχρι τους βασανισμούς και τα ξεβρακώματα στα Εξάρχεια, η κυβέρνηση καλύπτει πλήρως και με επιθετική ρητορική την αστυνομική αυθαιρεσία και βία.

Στο ίδιο πλαίσιο πολιτικής εντάσσεται η απόφαση να προσλάβουν 1.500 ειδικούς φρουρούς με λερωμένα ποινικά μητρώα, αλλά και οι τακτικές δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, από Μπογδάνους και Πλεύρηδες στα τηλεπαράθυρα.

Προξενεί εντύπωση αυτή τους η πολιτική επιλογή να τραβήξουν το σκοινί, ενώ έχουν καταφέρει να ανοίξουν μέτωπα με όλη την κοινωνία μέσα σε μόλις 7 μήνες διακυβέρνησης. Ενώ έχουν καταφέρει να ενεργοποιήσουν τις κινηματικές διαδικασίες, μέσα σε μία συγκυρία, στην οποία θέλουν να περάσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα νομοσχέδιο τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Στην πραγματικότητα, αυτή η τακτική φανερώνει την αδυναμία της κυβέρνησης, αλλά και την ισχυρή της πρόθεση, να εφαρμόσει την πολιτική της ιδεολογία, αλλά και τις πολιτικές που θα εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα. Όπως είναι εκείνα των μεγάλων επιχειρηματιών – εργολάβων που έχουν αναλάβει τα έργα για τις κλειστές δομές και έδωσαν από ένα νησί στον καθένα.

Σε μια αναμέτρηση μέχρι τελικής πτώσης με την κοινωνία (η οποία δεν είναι πάντως ένα ενιαίο σώμα. Από τις σχολές του κέντρου της Αθήνας μέχρι τους κάμπους της Χίου η αντίσταση αποδεικνύεται άκαμπτη, αλλά έχει αρκετά έως εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο, χωρίς να συνεπάγεται αυτόματα ότι όλοι οι νησιώτες είναι ακροδεξιοί και ρατσιστές) δεν διαφαίνεται να έχει τύχη. Ο απολογισμός της αποχώρησης των ΜΑΤ από τα νησιά ως ολοκλήρωση έργου από τον Γεραπετρίτη, η ματαίωση της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Σάμο και η προσπάθεια για αλλαγή ατζέντας μέσω κορωνοϊού, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Κι αποδεικνύεται ακόμη, ότι καμία αυτοδυναμία -στην έτσι κι αλλιώς λόγω αποχής οριακά μισογεμάτη- κάλπη, δεν σημαίνει αυτόματα για μια κυβέρνηση ότι μπορεί να κάνει ό,τι θελήσει και με όποιον τρόπο. Πόσω μάλλον όταν προεκλογικά εξαπατά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X