Σάλο προκαλεί ρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ για 200 ευρώ κατώτατο καθαρό μηνιαίο μισθό σε μακροχρόνια άνεργους. Πρόκειται για μια νομοθετική πρόβλεψη που ουσιαστικά και εμβληματικά περιγράφει τη νομιμοποίηση του εργασιακού μεσαίωνα εν έτει 2020. Ήδη οι αντιδράσεις είναι έντονες από κοινωνικές οργανώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με θριαμβολογία προέβαλε πριν από λίγο καιρό από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, με την επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών- εργαζομένων). Όμως, διά της πλαγίου η ΝΔ θεσπίζει (και δίνει πάτημα για μελλοντικές εξελίξεις) το ακραία νεοφιλελεύθερο ξήλωμα κάθε έννοιας εργασιακής σταθεράς και αξιοπρεπών αποδοχών. Μια απίστευτη διάταξη που καταγράφεται ως «μελανή» για τον κόσμο της εργασίας αποτυπώθηκε σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης (Αριθμ. οικ. 39539/996 -30.9.2020). Στο άρθρο 2 για τους μακροχρόνια άνεργους αναφέρεται ότι «σε κάθε περίπτωση, ο καθαρός μηνιαίος μισθός, προ φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του νεοπροσληφθέντα μακροχρόνια ανέργου δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των διακοσίων (200) ευρώ»! Η κυβερνητική απόφαση αποτελεί πρόκληση.

Για κατάπτυστη διάταξη έκανε λόγο ο Περισσός. «Το αίσχος του μηνιαίου μισθού των 200 ευρώ θεσπίζεται πλέον και επίσημα, καθώς τίθεται από αύριο σε εφαρμογή η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για το πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, μετατρέποντας τους μακροχρόνια άνεργους σε κυριολεκτικά τζάμπα εργατικό δυναμικό», επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ. Και συμπληρώνει: «Πρόκληση, ακόμα, αποτελεί το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν με 345 εκατομμύρια ευρώ, όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, χωρίς να υποχρεούνται να δώσουν ούτε ένα ευρώ πάνω από αυτά τα 200! Οι εργαζόμενοι πρέπει να μη νομιμοποιήσουν αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα, να οργανώσουν την πάλη τους για την υπεράσπιση της ζωής, της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων τους».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια