Την επιλογή του τρίτου φύλου θα προσθέσει το Νεπάλ στην επόμενη απογραφή του πληθυσμού της χώρας, αναγνωρίζοντας για πρώτη φορά ως μειονοτική ομάδα τα ΛΟΑΤ άτομα, προκειμένου να μπορούν να καταλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις.

Δίπλα στο «θήλυ» και το «άρρεν», θα υπάρχει πλέον και το «άλλο» για τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα. Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιείται μετά από πολύ καιρό ένα αίτημα της ΛΟΑΤ κοινότητας για τη διαδικασία της εθνικής απογραφής που γίνεται κάθε 10 χρόνια.

Η κρατική νομοθεσία προβλέπει ποσοστώσεις για τις μειονότητες στους χώρους εργασίας, την εκπαίδευση και την πρόσβαση σε μειωμένη υγειονομική περίθαλψη, αλλά τα ΛΟΑΤ άτομα καταγγέλλουν ότι η αδυναμία απογραφής τους, τους στερούσε αυτές τις δυνατότητες.

Αξιωματούχος της στατικής υπηρεσίας του Νεπάλ δήλωσε σήμερα ότι η απογραφή αναμένεται να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2021, αλλά τον επόμενο μήνα θα γίνει μια δοκιμαστική σε επιλεγμένες περιοχές.

Αν και η αλλαγή αφορά το φύλο και όχι για τη σεξουαλική ταυτότητα οποιουδήποτε ατόμου, οι ακτιβιστές την χαιρέτησαν, επειδή αυξάνει την ορατότητα της κοινότητας των ΛΟΑΤ. Εκτιμούν ότι περίπου 900.000 από 29 τα εκατομμύρια πολιτών του Νεπάλ είναι ΛΟΑΤ, ενώ το σύνταγμα που εγκρίθηκε το 2015 απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια