Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό. Ο ίδιος λίγους μήνες πριν σε έντονο κήρυγμά του προς τους πιστούς τον Απρίλιο, ισχυριζόταν ότι στην Εκκλησία και με τη Θεία Κοινωνία ο κορωνοϊός δεν κολλάει.

Ωστόσο σε αντίθεση με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, η οποία υπαναχώρησε από την αρχική θέση του Μητροπολίτη, τονίζοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να λαμβάνει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ο ίδιος ο Μητροπολίτης επανήλθε με μήνυμά του, λέγοντας ότι δεν κόλλησε τον ιό μέσα στην εκκλησία και κατά τη διάρκεια κάποιας ιεροτελεστίας, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να εννοηθεί ότι δεν ήταν λάθος η στάση που κρατούσε μέχρι πρότινος.

Όλα αυτά κι ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μιλά για εξαίρετη συνεργασία με την πλευρά της εκκλησίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας κι ενώ δεν προκηρύχθηκε κανένα νέο μέτρο για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στους ναούς τη στιγμή που βάλλονται συντριπτικά οι χώροι εστίασης και πολιτισμού.

Ολόκληρη η δήλωση του Μητροπολίτη

Ὡς ἄνθρωπο καί ἐμένα δέν μέ ἐξήρεσε ἡ πανδημία καί ὁ κορωναϊός, ὅπως ἄλλωστε φαίνεται ὅτι δέν ἐξαιρεῖ κανέναν.

Λυπᾶμαι ὅμως διότι ἔλαβαν ἀφορμή ἀπό τήν προσωπική μου αὐτή δοκιμασία, ἐκεῖνοι οἱ ὁποῖοι ἀναζητοῦν πάντοτε αἰτίες γιά νά στραφοῦν ἐναντίον τῆς Ἐκκλησίας, νά τήν πολεμήσουν καί νά τῆς χρεώσουν ὅ,τι κακό συμβαίνει στήν κοινωνία.

Τούς διαβεβαιώνω, λοιπόν, καί στά πλαίσια τῶν προσωπικῶν δεδομένων, ὅπως ἐπίσης διαβεβαιώνω καί κάθε ἄνθρωπο καλῆς θελήσεως, ὅτι ὁ κορωναϊός δέν μέ ἐπεσκέφθη στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, οὔτε σέ ὁποιοδήποτε ἄλλο χῶρο θρησκευτικῆς λατρείας.

Παρακαλῶ, λοιπόν, τούς πάντες νά σεβαστοῦν τήν προσωπική δοκιμασία πού μοῦ ἐπέτρεψε ὁ Κύριος καί νά πάψουν νά ἐκμετελλεύωνται τό γεγονός αὐτό στά Μ.Μ.Ε. καί τό διαδίκτυο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια