Επιπλέον ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών επέβαλε δικαστήριο της Ναβάρα στους δύο της λεγόμενης «Αγέλης» για την λήψη 7 βίντεο και δύο φωτογραφιών στον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης σε φεστιβάλ του Σαν Φερμίν στην Ισπανία το 2016.

Οι άνδρες αυτοί, στους οποίους περιλαμβάνεται ένας πρώην αστυνομικός και ένας πρώην στρατιώτης, αντάλλαξαν βίντεο από το περιστατικό σε ομάδα στο WhatsApp και αστειεύονταν σχετικά με αυτό λίγο μετά την επίθεση. “Είναι προφανές ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ελήφθησαν είχαν επιπτώσεις (…) στην προστασία της ιδιωτικής ζωής της ενάγουσας”, αναφέρει το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Τον Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας απεφάνθη ότι οι πέντε άνδρες είναι ένοχοι για τον βιασμό της νεαρής γυναίκας και τους καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών, ανατρέποντας απόφαση κατώτερου δικαστηρίου το οποίο τους είχε καταδικάσει σε μικρότερη ποινή κάθειρξης καθώς τους είχε κρίνει ενόχους για σεξουαλική επίθεση κι όχι βιασμό.

Μάλιστα, οι τέσσερις από τους πέντε της “Αγέλης των Λύκων” παρουσιάστηκαν σε δικαστήριο στη νότια Ισπανία σε άλλη δίκη τους με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης σε ξεχωριστή υπόθεση.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια