Μετά από τρεις μήνες καταστροφικών πυρκαγιών, η Αυστραλία επιτέλους “ανασαίνει”. Βροχές, ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες εκδηλώθηκαν στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές. Υπολογίζεται ότι οι νεροποντές βοήθησαν στην κατάσβεση 32 πυρκαγιών στη Νέα Νότια Ουαλία, καθώς ο αριθμός τους μειώθηκε από 120 σε 88.

Το Γραφείο Μετεωρολογίας έχει προβλέψει ότι θα πέσουν 30 με 80mm βροχής στα ανατολικά της περιφέρειας της Νέας Νότιας Ουαλίας (ΝΝ Ουαλία), μεταξύ της Πέμπτης και της Κυριακής. Όλοι ελπίζουν ότι αυτό θα ανακουφίσει τους εξαντλημένους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες για πάνω από τρεις μήνες τώρα.

Η υπηρεσία πυρόσβεσης της ΝΝ Ουαλίας, η New South Wales Rural Fire Service (NSW RFS) ανέβασε ένα βίντεο στο Twitter με τους πυροσβέστες να δουλεύουν υπό βροχή, σημειώνοντας: “Ανακούφιση για έναν μεγάλο αριθμό πυροσβεστών που επιχειρούν σε όλη την Νέα Νότια Ουαλία. Η βροχή δεν θα σβήσει όλες τις φωτιές, θα βοηθήσει πολύ όμως στον περιορισμό τους”.

Οι περιοχές της ΝΝ Ουαλίας και της Βικτώρια δέχθηκαν περίπου 15mm βροχής την Τετάρτη και την Πέμπτη, δίνοντας αρκετή υγρασία στην ατμόσφαιρα, την ώρα που πάνω από 80 φωτιές συνεχίζουν να καίουν στη ΝΝ Ουαλία και 18 στη Βικτώρια. Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρα στη Μελβούρνη.

Οι κάτοικοι πάντως δέχθηκαν ως θείο δώρο τις καταιγίδες, κάποιοι χόρεψαν υπό βροχή, αναρτώντας βίντεο και φωτογραφίες στο Twitter με την ελπίδα να συνεχιστούν για αρκετές ώρες ακόμα.

https://twitter.com/RebeccaH2020/status/1217685020355198977

 

 

https://twitter.com/DinakarNamburi/status/1217714943480324098

Με πληροφορίες από το BoredPanda

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια