Κλιμακώνεται η βία στα παλαιστινιακά εδάφη, συνεπεία και της απόφασης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν ως νόμιμους τους οικισμούς εποίκων. Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε παλαιστινιακά χωριά στη Δυτική Όχθη πυρπολώντας αυτοκίνητα και ελαιώνες, αλλά και κάνοντας υβριστικά γκράφιτι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ναμπλούς καταστράφηκαν από τη φωτιά τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα και λερώθηκαν με γκράφιτι ακόμη είκοσι ενώ εικόνες των καταστροφών ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι των χωριών αυτών.

Απαντώντας στις καταγγελίες, η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τα χωριά και θα πραγματοποιήσει έρευνα.

Οι επιθέσεις σκληροπυρηνικών Ισραηλινών εποίκων εναντίον παλαιστινιακών χωριών είναι συνήθης πρακτική στη Δυτική Όχθη, με αφορμή επιθέσεις της Χαμάς εναντίον ισραηλινών στόχων ή αν γίνονταν προσπάθειες να περιοριστεί η εξάπλωση των οικισμών εποίκων στην περιοχή, ωστόσο αυτήν τη φορά δεν είναι σαφές ποια ήταν η αιτία για την επίθεση.

Στο μεταξύ οι υγειονομικές αρχές της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσαν ότι πέθανε ένας άνδρας που είχε τραυματιστεί στις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα στις αρχές του μήνα, στις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους ακόμη επτά μέλη της οικογένειάς του. Νεκροί ήταν δύο γυναίκες και πέντε παιδιά ηλικίας έως 13 ετών.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν υποστηρίξει ότι στόχος τους ήταν στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ισλαμιστών τζιχαντιστών, και ότι δεν περίμεναν εκεί να βρίσκονται άμαχοι, υποσχόμενες έρευνα. Οι αεροπορικές επιθέσεις έγιναν στο πλαίσιο συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστίνιων μαχητών, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 35 Παλαιστίνιοι ενώ το Ισραήλ επλήγη με περίπου 450 ρουκέτες.

*Από την Εφ.Συν.

Διάβασε ακόμη:

Νέα σφαγή αμάχων στη Γάζα από το Ισραήλ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X