Ξυλοδαρμοί αλληλέγγυων και κυνηγητό από τα ΜΑΤ πριν λίγο στην Ευελπίδων κατά την συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες της χθεσινής επιχείρησης της αστυνομίας κατά της ανακατάληψης των καταλήψεων στο Κουκάκι που περνάνε αυτόφωρο σήμερα.

Την ώρα της συγκέντρωσης αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια για τους συλληφθέντες από τις καταλήψεις, τα ΜΑΤ άρχισαν να κυνηγάνε και να δέρνουν τον κόσμο που συμμετείχε στη συγκέντρωση έξω από τον προαύλιο των δικαστηρίων.

Το κάλεσμα των αλληλέγγυων στους συλληφθέντες:

Το πρωι του Σαββάτου οι αστυνομικές δυνάμεις προστασίας των αρπακτικών του real estate ξαναεμφανίστηκαν στην γειτονιά μας, το Κουκάκι. Όλοι αυτοί που μετατρέπουν την γειτονιά μας σε εμπόλεμη ζώνη (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΕΛΤΑ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ) δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι δυνάμεις προστασίας αυτών που μετατρέπουν ολόκληρες γειτονίες σε απέραντα ξενοδοχεία χωρίς κανένα όριο, ξεσπιτώνοντας κόσμο και διαλύοντας κοινωνικούς δεσμούς. Και δεν δίστασαν για άλλη μια φορά να βγάλουν το σαδιστικό μίσος τους, σε όλες εκείνες που πάνε κόντρα στα σχέδια των επενδυτών, που ζητάνε γειτονιές αλληλεγγύης και κοινότητας. Όπως αποτυπώνεται και σε δεκάδες βίντεο χτυπήσαν με λύσσα και απρόκλητα την συγκέντρωση αλληλεγγύης στις επανακαταλήψεις των κτιρίων Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21.

Οι σκέψεις μας βρίσκονται στο πλευρό των συλληφθέντων που χτυπήθηκαν από την αστυνομία.

Οι σκέψεις μας βρίσκονται στο πλευρών των γειτόνων μας που υπερασπίστηκαν τα κτίρια τους από τους πάνοπλους πραιτοριανούς.

Όλοι εμείς οι γείτονες, οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι από τα κάτω δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε και να δρούμε για τα κοινωνικά ζητήματα της στέγης, της φτώχιας και των αποκλεισμών.

Για όλες και όλους, που αισθάνονται τον ζόφο του κόσμου των αφεντικών να τους κυκλώνει, τώρα είναι η στιγμή να βρεθούν στον δρόμο του αγώνα, τώρα είναι στιγμή να οργανωθούν και να δράσουν. Στην κατάληψη/στέκι/συλλογικότητα της γειτονιάς, στο στέκι και τους συλλόγους της σχολής, στο σωματείο και τις εργατικές ομάδες.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους συλληφθέντες

Έχουμε να κερδίσουμε έναν ολόκληρο κόσμο! Έχουμε να χάσουμε μόνο τους φόβους μας!

  • Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/ισσες: Κυριακή 12/01, 11πμ, Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 16
  • Επόμενη κουβέντα – Κυριακή 12/01, 7 μμ, Κτιριο Γκίνη, Κάτω Πολυτεχνείο

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια