Επτά ακόμη δελφίνια εντοπίστηκαν νεκρά σήμερα σε παραλία του Μαυρίκιου, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος. Η εξέλιξη έρχεται μια ημέρα αφότου ξεβράστηκαν από τη θάλασσα 17 ακόμη νεκρά δελφίνια, σε σημείο που βρίσκεται κοντά στην πετρελαιοκηλίδα, η οποία προέρχεται από γιαπωνέζικο πλοίο που προσέκρουσε σε κοραλλιογενή ύφαλο στις 25 Ιουλίου.

Η Greenpece κάλεσε την κυβέρνηση του Μαυρίκιου να ξεκινήσει “επείγουσα έρευνα για να προσδιορίσει την αιτία των θανάτων κι ενδεχόμενη διασύνδεσή τους με τη διαρροή πετρελαίου”.

Ο πλήρης αντίκτυπος στο περιβάλλον από τη διαρροή πετρελαίου είναι νωρίς ακόμη να προσδιοριστεί, αλλά οι επιστήμονες έχουν ήδη προειδοποιήσει για μεγάλη οικολογική καταστροφή, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τον Μαυρίκιο και σε οικονομικό επίπεδο, βλάπτοντας τον τουρισμό από τον οποίο εξαρτάται εδώ και δεκαετίες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X