Άλλος ένας εργάτης νεκρός εν ώρα εργασίας, αυτή τη φορά  στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Ο 55χρονος Γιώργος Ψαρράς, πατέρας τριών παιδιών σκοτώθηκε όταν έγινε έκρηξη – άγνωστο ακόμα πώς και γιατί – στη δεξαμενή όπου οι εργαζόμενοι έριχναν το σιδηρονικέλιο μέσα σε νερό για να βγει το τελικό προϊόν.

Το Συνδικάτο Μετάλλου επανειλημμένα έχει καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας και τα ελλειπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο, ενώ μόλις την Τρίτη είχε καταγγείλει ότι «στο σύνολο του εργοστασίου η κατάσταση ως προς την ασφάλεια της εργασίας έχει ξεφύγει σε επίπεδο ρεκόρ».

Μάλιστα, πριν από 48 ώρες, είχε καταγγελθεί και πάλι παρόμοιο συμβάν, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν εργαζόμενοι, γεγονός το οποίο το αποδίδουν σε θέμα τύχης.

Σε απεργία από σήμερα έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής προχωρούν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, αντιδρώντας στο θάνατο του συνάδελφου τους.

«Φτάνει πια – Όχι άλλο αίμα εργατών» τονίζουν τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εργαζόμενου. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Εκφράζουμε την οργή μας για το νέο εργοδοτικό έγκλημα,  το θάνατο του 55 χρόνου συναδέλφου μας, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ, όπως και σε άλλους χώρους το τελευταίο διάστημα έχει ξεφύγει, τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων είναι κόστος περιττό για την εργοδοσία, με αποτέλεσμα να μας οδηγούν καθημερινά σαν ζώα στα κρεματόριά τους.

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, δολοφονημένοι εργάτες, σακατεμένοι, με πετσοκομμένα δικαιώματα (μισθοί – θεσμικά δικαιώματα), για την οποία κραυγάζει η σημερινή κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη. Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζεται ο ΣΕΒ, “χώροι εργασίας ΝΤΑΧΑΟΥ”, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την ίδια τη ζωή μας. Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση αγωνιστική απάντηση μαζί με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία του κλάδου, ώστε να μη μείνει αναπάντητο αυτό το έγκλημα της εργοδοσίας.

Διεκδικούμε:

  • Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς
  • Εδώ και τώρα ουσιαστική επαναφορά των ΣΣΕ
  • Άμεση παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι όλων των εγκλημάτων που συντελούνται στο όνομα της κερδοφορίας των εργοδοτών».

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια