Εργασίες στο κάτω τμήμα της πλατείας Συντάγματος είναι προγραμματισμένες για το βράδυ του Σαββάτου, από τις 22.00, για την εξοικονόμηση επιπλέον χώρου για πεζούς στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της δημιουργίας του «Μεγάλου Περιπάτου», στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, εργασίες θα πραγματοποιηθούν στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Καραγιώργης Σερβίας, καθώς και στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Μητροπόλεως.

Μετά την ολοκλήρωση των έργων, θα διαμορφωθούν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Παράλληλα, μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί ειδικό χώρος για τη στάθμευση των λεωφορείων.

«Μ’ αυτές τις ρυθμίσεις, η κυκλοφοριακή λειτουργία δε μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασ. Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ακριβώς και σήμερα», διαβεβαιώνει ο δήμος Αθηναίων, σε ανακοίνωσή του και προτείνει εναλλακτικές διαδρομές, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των οδηγών, που έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε εφιάλτη.

Συγκεκριμένα προτείνεται, όσοι κινούνται από τις βορειοδυτικές περιοχές με κατεύθυνση την Ομόνοια, την Πατησίων και την Κυψέλη, να επιλέγουν τη διέλευση μέσω της Ακαδημίας, της διαδρομής Πειραιώς-Χαμοστέρνας-Καλλιρρόης και της Αλεξάνδρας.

Επιπλέον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να εφαρμοστούν στο κέντρο της Αθήνας και το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου.

Το προηγούμενο διάστημα, αντίστοιχες παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν στις οδούς Βασιλίσσης Όλγας, Πανεπιστημίου και Ηρώδου Αττικού, οι οποίες ωστόσο, προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που συνεχίζει να προκαλεί.

Σημειώνεται εξάλλου, ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η αποκλειστική χρήση των ΜΜΜ στις νέες λωρίδες κυκλοφορίας, κάτι που σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου, πρόκειται να συμβεί σύντομα, όταν η κυκλοφορία προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις, ταυτόχρονα με τη λειτουργία αρκετών νέων οργανωμένων χώρων και θέσεων αναμονής ταξί.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια