Σκηνές Φάρ Ουέστ με λαθροθήρες να πυροβολούν επισκέπτες και μέλη οικολογικών οργανώσεων εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα εντός του προστατευόμενου μόνο στα χαρτιά Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου – Στροφυλιάς, μοναδικό οικοσύστημα στα όρια Ηλείας και Αχαΐας που προστατεύεται και από την διεθνή σύμβαση Ramsar.

Λαθροθήρες με μονόξυλα και τελευταία ακόμη και με τζετ σκι (!) έχουν μετατρέψει σε τσιφλίκι τους ολόκληρη την περιοχή και με την προκλητική ανοχή – αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών σκοτώνουν αδιακρίτως τα μεταναστευτικά και υδρόβια πουλιά πολλά από τα οποία προωθούν στην συνέχεια σε ταβέρνες της Πάτρας ως εκλεκτούς κυνηγετικούς μεζέδες!

Το θέμα της ασυδοσίας μέσα στο Εθνικό Πάρκο είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ τον Ιούνιο του 2017 η εφημερίδα Documento αλλά δυστυχώς ουδείς ενδιαφέρθηκε για τις τότε καταγγελίες και τις αποκαλύψεις. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ.

Όπως καταγγέλλει στο www.apokalypseis.com ο Κ.Γ. ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ), χθες στις 4 το απόγευμα ευρισκόμενος στην λιμνοθάλασσα του Πρόκοπου μαζί με φίλους του και προσπαθώντας να καταγράψουν μια ακόμη παράνομη επιδρομή λαθροθήρων, προσέγγισε το σημείο όπου βρίσκονταν ένας λαθροθήρας με τζετ σκι ο οποίος πυροβόλησε εναντίον τους δίχως ευτυχώς να τους τραυματίσει. Η ασυδοσία του λαθροθήρα μάλιστα συνεχίστηκε και την ώρα που μετά από την σχετική καταγγελία, βρέθηκαν στο σημείο του περιστατικού δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Το μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας που δέχθηκε την επίθεση και οι συνοδοί του κλήθηκαν κι έδωσαν τετράωρη κατάθεση σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας εντός του Λιμεναρχείου Πάτρας καθώς υπήρξε διαφωνία για το ποια υπηρεσία έπρεπε να επιληφθεί του συμβάντος!

Όπως έγινε γνωστό σε βάρος του λαθροθήρα με το τζετ σκι, σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί θήρας καθώς στην εν λόγω προστατευόμενη περιοχή απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι .

Μέλη της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ μιλώντας στο www.apokalypseis.com κατήγγειλαν ότι σε ολόκληρο το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς κάθε χειμώνα λαθροθήρες σκορπούν αδιακρίτως τον θάνατο στα υδρόβια και μεταναστευτικά πουλιά με την Πολιτεία να παραμένει επί σειρά ετών απλός παρατηρητής στην τεράστια οικολογική καταστροφή…

*Από το apokalypseis.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X