Ο Έβο Μοράλες εμφανίστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Μεξικό υιοθετώντας έναν πιο συγκαταβατικό τόνο και καλώντας τον στρατό και την αστυνομία της χώρας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μη βάψουν τα χέρια τους με το αίμα των πολιτών.

Επανέλαβε πως η παραίτησή του και η αποχώρησή του από τη χώρα προήλθαν εξαιτίας πραξικοπήματος, ενώ αρνήθηκε τη νομιμότητα της μεταβατικής προέδρου, Τζανίν Άνιες.

Άφησε, ακόμη, ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Βολιβία δηλώνοντας «εάν το ζητήσει ο λαός μου, είμαστε διατεθειμένοι να επιστρέψουμε (στη Βολιβία) για να αμβλύνουμε την κατάσταση» και προσθέτοντας «θα επιστρέψουμε αργά ή γρήγορα».

Ο Μοράλες, ο οποίος μετέβη χθες στο Μεξικό όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο, απηύθυνε επίσης έκκληση για τη διεξαγωγή «πολιτικού διαλόγου», προκειμένου να επιλυθεί η κρίση που κλονίζει τη Βολιβία.

Καταφέρθηκε, ακόμη, εναντίον του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και τους ισχυρισμούς για σοβαρές παρατυπίες στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου στη χώρα.

«Ο ΟΑΚ έλαβε μια πολιτική απόφαση, όχι μια τεχνική ή μια νόμιμη. Τελεί στην υπηρεσία της βορειοαμερικανικής αυτοκρατορίας» τόνισε ο Μοράλες.

Στη Βολιβία το κλίμα παραμένει τεταμένο με πολλούς οπαδούς του επί δεκατρία χρόνια προέδρου της χώρας να βγαίνουν και σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας Λα Πας πραγματοποιώντας δυναμικές πορείες και διαμαρτυρίες.

«Δεν θέλουμε δικτάτορες, αυτή η κυρία πάτησε πάνω μας γι αυτόν τον λόγο είμαστε οργισμένοι» αναφέρει στο Associated Press η Παουλίνα Λουτσάμπε και προσθέτει «θα παλέψουμε με τα αδέρφια μας και τις αδελφές μας μέχρι ο Έβο Μοράλες να επιστρέψει. Ζητάμε την επιστροφή του για να βάλει μία τάξη».

*Από την Εφ.Συν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια