Τα σύνορα με την Τουρκία «σφραγίζει» η Ελλάδα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιντλίμπ και το κύμα προσφύγων και μεταναστών που έρχονται από τη γειτονική χώρα.

Στις Καστανιές Έβρου, όπου διακόπηκε το πρωί της Παρασκευής η λειτουργία του τελωνείου, μεταφέρονται, σύμφωνα με το ethnos.gr, πάνω από δέκα διμοιρίες ΜΑΤ, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών, ενώ σύμφωνα με το Evros-news.gr κόπηκαν τα ρεπό και οι άδειες αστυνομικών και συνοριοφυλάκων.

Νωρίτερα στον Έβρο έφτασαν δυνάμεις ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας), έπειτα από σχετική διαταγή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, ο στρατός έχει απλώσει στο δρόμο αγκαθωτά συρματοπλέγματα προκειμένου να μην επιτρέψει την πρόσβαση των προσφύγων στην Ελλάδα.

Οι άνδρες του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων σε σημεία-περάσματα, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων.

*Από το alfavita

Δες ακόμη:

Δακρυγόνα κατά προσφύγων στον Έβρο (video)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια