Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε από την αστυνομία στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου στον Έβρο, Παναγιώτη Ζησίδη, ως υπεύθυνου για τη διοργάνωση της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενάντια στην αναστολή λειτουργίας τραπεζικού υποκαταστήματος στον οικισμό.

Ομάδα αστυνομικών βρέθηκε στο σημείο της κινητοποίησης και ζήτησε τη διάλυσή της από τους διοργανωτές, επικαλούμενη την «απαγόρευση των συγκεντρώσεων». Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου εξήγησαν ότι η διαμαρτυρία ήταν συμβολική και ο μικρός αριθμός πολιτών που συμμετείχαν σε αυτήν, τηρούσαν τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας, δηλώνοντας πως δεν θα αποχωρήσουν.

Οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τον χώρο αναφέροντας πως «θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες» και το Σάββατο εμφανίστηκαν στο σπίτι του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου επιδίδοντάς του πράξη επιβολής προστίμου 3.000 ευρώ για «διοργάνωση σταθερής συνάθροισης».

Όπως ήταν λογικό, ο αγροτικός σύλλογος του Τριγώνου αντέδρασε και κάνει λόγο για «πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης». Σημειώνεται ότι η απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, είχε ισχύ από τις 15 ως τις 18 Νοεμβρίου.

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια