“Θέλει ο ρατσιστής να κρυφτεί” θα μπορούσε να περιγραφεί με λίγα λόγια το νέο “κατόρθωμα” του Γιάννη Λοβέρδου, ο οποίος με ένα συνδυασμό ακροδεξιάς και αβελτηρίας κατορθώνει να επιπλέει στην επικαιρότητα, συνήθως προσπαθώντας στο τέλος να παρουσιαστεί ως θύμα “fake news” ή παρερμηνειών.

Αυτή τη φορά, ο βουλευτής της ΝΔ, “έσβησε” από φωτογραφία αναρτημένη στο Facebook του Χαμόγελου του Παιδιού, την Ανίκ, μια κοπέλα με καταγωγή από το Κογκό, που μεγάλωσε στο “Χαμόγελο” και προσκλήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στα πλαίσια της καθιερωμένης δεξίωσης για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Η Ανίκ φωτογραφήθηκε με τον πρόεδρο της οργάνωσης, Κώστα Γιαννόπουλο και τον Νέστορα, νεαρό ανθυπολοχαγό της αεροπορίας στρατού που επίσης μεγάλωσε εκεί.

Ο βουλευτής ωστόσο καταφανώς ενοχλήθηκε από την παρουσία της νεαρής με το σκούρο δέρμα και την αλλότρια καταγωγή, εφαρμόζοντας τη μέθοδο του “crop” προκειμένου να φαίνονται μόνο οι δυο εικονιζόμενοι άντρες, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του Νέστορα και αγνοώντας παντελώς την ύπαρξη της Ανίκ.

Μετά το “κράξιμο” που έφαγε, ο Λοβέρδος προχώρησε σε μερική οπισθοχώρηση, αναρτώντας την πλήρη φωτογραφία, αλλά μην αλλάζοντας το σχόλια που δεν περιείχε καμία αναφορά στην κοπέλα. Κατάφερε έτσι να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα, γιατί μπορεί. Και γιατί όχι άλλωστε, αφού φαίνεται πως υπάρχει ικανός αριθμός συμπολιτών μας που νιώθει ότι αξίζει να εκπροσωπηθεί από το Γ. Λοβέρδο, προφανώς συμμεριζόμενος αντίστοιχες “αξίες”…

Ο Νέστορας, από το χαμόγελο του παιδιού…Ανθυπολοχαγός πια, της αεροπορίας στρατού…Μετά την αποφοίτησή του από την…

Gepostet von Γιάννης Λοβέρδος am Dienstag, 28. Juli 2020

 

Ελληνοφρένεια

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια