Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στη ΒΙΑΛ της Χίου που διήρκεσαν από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έως σχεδόν το πρωί της Κυριακής του Πάσχας. Αφορμή ήταν ο θάνατος μιας 47χρονης Ιρακινής που σκόρπισε οργή, φόβο και ανασφάλεια στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στη ΒΙΑΛ που ενώ ασθενούσε δεν νοσηλεύτηκε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το politischios.gr, η γυναίκα είχε παραπεμφθεί στο νοσοκομείο Χίου αλλά την είχαν στείλει ξανά πίσω στο hotspot της ΒΙΑΛ και τελικά κατέληξε το Μεγάλο Σάββατο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Με δεδομένη την επιδημία του κοροναϊού αρκετοί διαμένοντες στη ΒΙΑΛ φοβήθηκαν ότι η αιτία θανάτου της γυναίκας ήταν η προσβολή από τον ιό. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, ωστόσο, οι αρχές υποστήριξαν ότι η γυναίκα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Στη ΒΙΑΛ ξέσπασε εξέγερση με τα επεισόδια να κορυφώνονται και να γενικεύονται το βράδυ του Σαββάτου. Σημειώθηκαν και εκτεταμένες ζημιές αφού κάηκαν σκηνές, δυο αυτοκίνητα, η καντίνα που βρίσκονταν στο Κ.Υ.Τ., οικίσκοι καθώς και οι φρουρές των Αστυνομικών.

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια