Με έναν ιδιαίτερα συγκινητικό και τιμητικό τρόπο αποχαιρετά το Τορίνο τη μπριγάδα των Κουβανών γιατρών Henry Reeve, που επέστρεψε στο νησί μετά από μήνες προσφοράς σε ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας στην Ιταλία. Χθες το βράδυ κατά της δέκα, το κτίριο Μόλε Αντονελιάνα, έμβλημα της πρωτεύουσας του Πιεμόντε, φωτίστηκε στα χρώματα της κουβανικής σημαίας, κάτω από τη λεζάντα “Ευχαριστούμε Κούβα”, ενώ δίπλα στη σημαία εμφανίστηκαν σε σχήμα καρδιάς δυο χέρια ενωμένα ως ένδειξη φιλίας των δύο λαών.

Το κτίριο αυτό ξεκίνησε να χτίζεται το 1863, αρχικά ως συναγωγή και στη συνέχεια πέρασε από πολλές περιπέτειες, μέχρι που το 2000 μετατράπηκε σε Μουσείο Κινηματογράφου. Είναι ένα από τα ψηλότερα κτίρια της Ιταλίας και της Ευρώπης και φωτίζεται πολύ σπάνια, σε ειδικές εορταστικές περιστάσεις. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που αυτός ο φωτισμός γίνεται προς τιμήν μιας ξένης χώρας.

Στο μεταξύ, για τα μέλη της μπριγάδας που επέστρεψαν, 20 γιατροί και 18 νοσηλευτές, ξεκίνησε από χθες η περίοδος της καραντίνας, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν κρούσματα ανάμεσά τους και κίνδυνος μετάδοσης στο νησί, όπου τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες τείνουν προς το μηδέν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη εγχώρια μετάδοση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κουβανικού υπουργείου υγείας, τα μέλη της μπριγάδας στο Τορίνο πραγματοποίησαν 5100 ιατρικές παρεμβάσεις, 29.000 νοσηλευτικές υπηρεσίες και θεράπευσαν πάνω από 170 ασθενείς με μία μόλις απώλεια.

Η τεράστια προσφορά των Κουβανών γιατρών, κατά της πανδημίας και άλλων ασθενειών συνεχίζεται αμείωτη με 39 αποστολές σε 33 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: katiousa

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια