«Πογκρόμ» λογοκρισίας καταγγέλλει η παραγωγός του 105,5 Στο Κόκκινο – Αναρτήσεις διαγράφονται με τη δικαιολογία ότι «δεν ακολουθούσαν τους όρους της κοινότητας»

Θύμα του facebook έπεσε η παραγωγός του 105,5 Στο Κόκκινο Ευγενία Λουπάκη που έγινε και πάλι στόχος «λογοκρισίας» -αυτή την φορά – επειδή αναδημοσίευσε την ανάρτηση για την οποία «τιμωρήθηκε» η Έλενα Ακρίτα.

Η Ευγενία Λουπάκη  ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να δηλώσουν την αντίδρασή τους επισημαίνοντας με ανάρτησή της, «νέο κρούσμα λογοκρισίας δημοσιογράφου από το φέισμπουκ, αυτή τη φορά στην Έλενα Ακρίτα για 30 μέρες! Επειδή είπε κότα,  φασιστόμουτρο, νταή της δεκάρας, ένα φασιστόμουτρο, κότα και νταή της δεκάρας που την παρενοχλεί με ψεύτικο προφίλ. Μάλλον πρέπει να πάρουν το λόγο οι δικηγόροι».

 

Όταν λίγο αργότερα η κοινωνική πλατφόρμα «απέκλεισε» ξανά την συνάδελφο για τριάντα μέρες, η ίδια μέσω του twitter πια, χαρακτήρισε το φαινόμενο «πογκρόμ».

«Πολύ ωραία πράγματα: Το φέισμπουκ μόλις επέβαλε και σε μένα 30μέρες αποκλεισμό επειδή δημοσίευσα την ανάρτηση για την οποία για την οποία «τιμωρήθηκε» η Έλενα Ακρίτα. Είναι πλέον πογκρόμ».

 

 

*Από το avgi.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια