Μία κοινότητα από ακτιβιστές, προγραμματιστές, ερευνητές και σχεδιαστές, έρχεται στην Αθήνα για να μας συστηθεί!

Τι θα γινόταν αν, στο κόσμο των ενοικιαζόμενων σύντομης διάρκειας (rentals), οικοδεσπότες, φιλοξενούμενοι και γείτονες θα μπορούσαν να αποφασίζουν συλλογικά ώστε να κάνουν τη διαδικασία ενοικίασης πιο δίκαια, βιώσιμη και ανταποδοτική για το σύνολο της κοινότητας;

Το FairBnB – μία κοινότητα από ακτιβιστές, προγραμματιστές, ερευνητές και σχεδιαστές, η οποία στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση, έρχεται στην Αθήνα για να μας συστηθεί.

Σε αυτή του την προσπάθεια, έχει ξεκινήσει τη δημιουργία ενός δικτύου σε διάφορες χώρες και πόλεις το οποίο θα καταλήξει σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία θα επιτρέπει στους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες να συνδέονται για ουσιαστική ταξιδιωτική και πολιτιστική ανταλλαγή εμπειριών, ενώ παράλληλα θα δημιουργεί ωφέλειες για τις κοινότητες.

Βλέποντας τις αρνητικές προεκτάσεις των υπαρχουσών εφαρμογών ενοικίασης για τους κατοίκους των πόλεων, πιστεύουμε ότι χρειάζεται να αναζητήσουμε και να προσφέρουμε μία εναλλακτική με κέντρο την κοινότητα που θα δίνει προτεραιότητα στους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη και θα διευκολύνει αυθεντικές, βιώσιμες και οικείες εμπειρίες ταξιδιού.

Συμμετέχοντας σε αυτή την προσπάθεια, οι Sociality- Κοοπερατίβα Ψηφιακής Επικοινωνίας, Place Identity Clusters και CPD – Creating Spaces ΚοινΣΕπ, σας προσκαλούμε την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στο Impact Hub (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή) για να παρουσιάσουμε το εγχείρημα και τις δυνατότητές του.

Μαζί μας θα είναι οι:

  • Alessandro Latella, Community Manager, FairBnB
  • Τόνια Κατερίνη, Αρχιτέκτονας, πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ)

Η εκδήλωση στο facebook

Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ: fairbnb.coop

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X