Με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, τα social media γέμισαν με αφιερώματα, αποφθέγματα, φωτογραφίες, και σκίτσα του Στίβεν Χόκινγκ.

Την 17η Μαρτίου του 1968, χιλιάδες ακτιβιστές γέμισαν τους δρόμους του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο του Βιετνάμ. Τι σχέση όμως έχει ο Στίβεν Χόκινγκ με την ιστορική αυτή αντιπολεμική πορεία;

Σε πολλά δημοσιογραφικά μέσα και μη, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία στην οποία υποτίθεται πως απεικονίζεται ο Στίβεν Χόκινγκ δίπλα στον Ταρίκ Αλί, ο οποίος ήταν γνωστός την δεκαετία του 60′ για την συμμετοχή του στις διαδηλώσεις εναντίον του πολέμου του Βιετνάμ. Δίπλα του η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ. Ήταν γνωστή για τις εξαιρετικές ερμηνείες  σε σαιξπηρικές παραστάσεις, αλλά και στον κινηματογράφο. Η ηθοποιός ήταν δραστήρια και στον πολιτικό τομέα και υπήρξε πολλές φορές υποψήφια βουλευτής με το τροτσκιστικό κόμμα «Worker’s Revolutionary Party», χωρίς όμως επιτυχία.

Στην πραγματικότητα όμως στην φωτογραφία αυτή δεν απεικονίζεται ο Στίβεν Χόκινγκ. Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή από τον προσωπικό λογαριασμό του Ταρίκ Αλί στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X