Ο περιορισμός των ανθρώπων στην εποχή του κορωνοϊού, δίνει στη φύση περισσότερο ζωτικό χώρο και οι φάλαινες είναι μεταξύ των ειδών που απολαμβάνουν αυτή την περίοδο

Μια ναυτική περιπολία έχει κινηματογραφήσει αξιοσημείωτες εικόνες φαλαινών στα νερά της Μεσογείου, στις ακτές της νότιας Γαλλίας.

Το ζευγάρι φαλαινών κινηματογραφήθηκε την Τρίτη σε νερά κοντά στο εθνικό πάρκο Calanques, ένα προστατευμένο σημείο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς δίπλα στο συνήθως πολυσύχναστο μεσογειακό λιμάνι της πόλης της Μασσαλίας, το οποίο τώρα δεν έχει καθόλου κίνηση λόγω lockdown.

Ο Didier Reault, ο οποίος είναι επικεφαλής του πάρκου, δήλωσε την Πέμπτη στο ραδιόφωνο France Info ότι είναι «πολύ, πολύ σπάνιο» να εντοπιστούν φάλαινες σε τέτοια σημεία στα ύδατα. Είπε ότι οι φάλαινες συνήθως παραμένουν στα βαθύτερα νερά της Μεσογείου και δεν πλησιάζουν ποτέ στο λιμάνι.

«Τι ακουστική ηρεμία γι’ αυτές!», εκτιμά ο Frédéric Larrey, από τη Μασσαλία. «Με τον περιορισμό, υπάρχει και μικρότερος κίνδυνος σύγκρουσης με μεγάλα πλοία», δήλωσε ο Larrey, συν-συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο Pelagos.

https://twitter.com/ParcCalanques/status/1247810309705715712

LIFO

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια