Φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο για τους εκτελεσθέντες από τους ναζί αγωνιστές στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης λίγες ημέρες μετά την επέτειο της εκτέλεσής τους.

Τα φασιστοειδή ξήλωσαν από το μνημείο την αναθηματική πλάκα με τα ονόματα των οκτώ νέων σε ηλικία αγωνιστών που εκτελέσθηκαν στις 11 Μαΐου του 1944 από τους ναζί στην περιοχή Καΐστρι της Ξηροκρήνης. Το μνημείο βρίσκεται στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου με τη λεωφόρο Καλλιθέας για να θυμίζει ότι οι Αναστάσιος Απταλίδης, Γιώργος, Κώστας και Ζαφείρης Ζαφειρίου, Μιχάλης και Χρήστος Λεωτσίνης, Κώστας Ξεπαπαδάκης και Ανδρέας Χοροζάκης, όλοι τους νέοι άνθρωποι, ηλικίας από 20 έως 30 χρόνων, δολοφονήθηκαν από τους ναζί για την αντιστασιακή τους δράση.

Να θυμίσουμε ότι ανήμερα της επετείου της εκτέλεσης των οκτώ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και αντιστασιακοί απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη και στον αγώνα τους για ελευθερία και ενάντια στον φασισμό. Χθες, που ήταν η επέτειος για τα εξήντα χρόνια από την ίδρυση της πρώτης αντιστασιακής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, την «Ελευθερία», που δημιουργήθηκε μόλις έναν μήνα μετά την εισβολή των ναζί στη χώρα, τα φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του καταδίκασε την καταστροφή τού μνημείου από τους «γνήσιους απόγονους των συνεργατών τού κατακτητή». «Οι άγνωστοι νοσταλγοί τού εθνικοσοσιαλισμού και του φασισμού προέβησαν σε μια πράξη βανδαλισμού -από εκείνες που γνωρίζουν πολύ καλά- ξηλώνοντας από το μνημείο τα ονόματα των νεκρών!» αναφέρει και καλεί «για ακόμα μια φορά σε εγρήγορση, συσπείρωση και ενότητα τον δημοκρατικό κόσμο απέναντι στη φασιστική απειλή».

ΑΥΓΗ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X