Η συστηματική μεθόδευση για τη δικαστική απαλλαγή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής από τα εγκλήματά της, δίνει ώθηση σε κάθε λογής φασιστοειδές, τιμητή των SS, να συνεχίζει τις θρασύδειλες επιθέσεις

Χτύπησαν για ακόμη μια φορά φασιστοειδή σε βάρος μνημείων αγωνιστών, αυτή τη φορά σπάζοντας την πλακέτα προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του στο Γουδή, όπου είχαν εκτελεστεί το 1952. Πρόκειται για το πολλοστό ανάλογο κρούσμα το τελευταίο διάστημα, κι όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΤΟ Α’ Αθήνας – Γαλατσίου του ΚΚΕ, δεν είναι άσχετη με την πρόσφατη προσπάθεια να βγει νομικά “στον αφρό” η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«”Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. (…) Ακριβώς αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες, χωρίς πείνα και πόλεμο (…) και, όταν χρειαστεί, θυσιάζουμε και τη ζωή μας”.

Τα λόγια του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκου Μπελογιάννη απέναντι στους στρατοδίκες του το 1952, ακόμα προκαλούν εφιάλτες σε διαφόρων ειδών φασιστοειδή που κατά διαστήματα βγαίνουν από τις τρύπες τους και ξεσπούν στο μνημείο προς τιμήν των κομμουνιστών Μπελογιάννη, Καλούμενου, Αργυριάδη και Μπάτση στο πάρκο Χωροφυλακής στο Γουδή όπου και εκτελέστηκαν από την αστική τάξη και την κυβέρνηση Πλαστήρα.

Η συστηματική μεθόδευση για τη δικαστική απαλλαγή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής από τα εγκλήματά της δίνει ώθηση σε κάθε λογής φασιστοειδές, τιμητή των SS, να συνεχίζει τις θρασύδειλες επιθέσεις σε σύμβολα του ελληνικού λαϊκού αγώνα ενάντια στους κάθε είδους εκμεταλλευτές του.

Κακώς χάνουν όμως τον ύπνο τους. Όσες φορές και να βγουν νύχτα σαν τους αρουραίους όπως στις 21 Δεκέμβρη, θα τους ρίξει ο λαός μας και πάλι στο σκοτάδι, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπου και ανήκουν.

Καλούμε τον λαό της Αθήνας να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια σε κάθε φασιστικό, εγκληματικό μόρφωμα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για την κοινωνία με βάση το “μπόι των ονείρων και των ανθρώπων” όπως την ονόμασε ο Ν.Μπελογιάννης και είναι επίκαιρη όσο ποτέ».

*Αλιευμένο από την Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X