Εκδ. Μανδραγόρας

 

Fast Food

Διάβασα πολύ.
Όμως ποτέ δεν αρκεί.
Χρόνε σε μισώ.

***

Μνήμες γεμίζουν
το άδειο μου παρόν.
Έχω να τρώω.

 

Κέρματα

Πεινούν και τρώνε.
Κάποιοι δεν έχουν. Κι άλλοι
τρώνε και πεινούν.

***

Το τρένο φεύγει.
Πώς είσαι μέσα, αφού
μένεις μαζί μου;

 

Λίγα λόγια για τον Αντώνη Θ. Παπαδόπουλο

Ο Αντώνης Θ. Παπαδόπουλος, Αχαιός την καταγωγή, γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά το 1945. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία από το 1971. Με την ποίηση ασχολείται από πολύ μικρός. Στίχους πρωτοδημοσίευσε στη φιλολογική σελίδα της εφημερίδας “Η Βραδυνή” που την επιμέλειά της είχε ο αξέχαστος Μπάμπης Κλάρας. Το πρώτο του ποιητικό βιβλίο με τον τίτλο “Προβολή στον Ήλιο” κυκλοφόρησε το 1966. Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε στην έκδοση περιοδικών κοινωνικού προβληματισμού, ενώ δημοσίευσε πάνω από διακόσια κείμενα σε διάφορα έντυπα. Υπήρξε στέλεχος του Αδέσμευτου Κινήματος Ειρήνης. Συμπεριελήφθη στην ανθολογία της γενιάς του ’70, με τίτλο “Νέα Γενιά”, των εκδόσεων Κέδρος. Μέλος επί σειρά ετών του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Επίτιμο μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και ιδρυτικό μέλος του Νέου Πνευματικού Κύκλου Καλλιθέας. Ποιήματά του περιλαμβάνονται σε ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια