Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας Jake Davis χάνει πρόωρα τη γυναίκα του σε αυτοκινητιστικό και ,συντετριμμένος ψυχολογικά, προσπαθεί να νικήσει τις επιληπτικές κρίσεις που τον βασανίζουν αλλά και τη δικαστική μάχη με τους κουνιάδους του, που διεκδικούν επιθετικά την κηδεμονία της κόρης του, Katie. Ταυτόχρονα παρουσιάζεται και η ζωή της ενήλικης Katie, η οποία τραυματισμένη από το παρελθόν της δυσκολεύεται να συνδεθεί συναισθηματικά με τους ερωτικούς της παρτενέρ.

Η ταινία που κακοχαρακτηρίστηκε από πάμπολλους κριτικούς πραγματεύεται ένα θέμα που σίγουρα έχουμε ξαναδεί πολλές φορές, όμως η αλήθεια είναι πως δεν το κάνει με κακό τρόπο. Ναι μεν είναι μια συνεχής παρέλαση από κλισέ, αλλά οι καλές της ερμηνείες της προσθέτουν αρκετά.

Ο Russell Crowe υποδύεται εύστοχα τον Jake Davis, και η Amanda Seyfried δίνει στο χαρακτήρα της Katie μία γλυκύτητα και ένα παιδικό βλέμμα που πραγματικά ταιριάζει άψογα στον -κατα τ’άλλα νυμφομανή- χαρακτήρα της . Ο -γνωστός για τη φοβερή του ερμηνεία ως Jessie στο Breaking Bad- Aaron Paul υποδύεται τον Cameron, σύντροφο της Katie και θαυμαστή του Jake, ξαφνιάζοντάς μας λίγο με αυτή του την επιλογή αλλά σίγουρα πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις για το ρόλο.

Η αφηγηματική παραλληλία λειτουργεί όχι μόνο επεξηγηματικά αλλά και πολλαπλασιαστικά. Δίνει δηλαδή περισσότερο συναισθηματικό βάρος στην εξέλιξη των δύο ιστοριών, καθώς αυτές κορυφώνονται παράλληλα. Ναι, ξέρω. Κι αυτό το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Ομως φαίνεται να λειτουργεί.

Για όλες τις ευαίσθητες ψυχές, το Fathers and Daughters (Πατέρας και Κόρη) έχει τη δόση συγκίνησης που χρειάζεστε!

Αν σας άρεσε δείτε επίσης: The Pursuit of Happyness (Το Κυνήγι της Ευτυχίας)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια